- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Atenție, utilizatori Google! Odată cu luna decembrie, conturile de Gmail vor fi șterse!

09 Nov, 22:28 • Oprea Alina
Google recurge la o acțiune care va crea tensiune în rândul utilizatorilor. Conturile de Gmail vor fi șterse în contextul în care anumite condiții nu sunt îndeplinite, însă există soluții de a păstra contul!
Atenție, utilizatori Google! Odată cu luna decembrie, conturile de Gmail vor fi șterse!

Google va începe, odată cu luna decembrie, să șteargă din conturile de Gmail. Acest anunț a venit din partea vice-președintelui managementului produselor, Ruth Kricheli. În acest context, vor fi eliminate și conținuturile din Workspace, precum: Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar și Google Foto.

Este important să știm că vor fi șterse doar conturile care au avut, sau au, o perioadă de inactivitate mai mare de doi ani. Astfel, politica se va aplica numai conturilor personale, nu vor fi incluse cele care aparțin de organizații precum școli sau companii.

„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a declarat Kricheli, conform al.com.

Vezi mai multe despre: Descoperă secretul din spatele funcției ascunse a Google Maps care te ajută să găsești mașina parcată!

Google șterge conturile Gmail!
Google șterge conturile Gmail!

Cum îți poți păstra contul de Google?

• Citirea sau trimiterea unui e-mail,
• Folosirea Drive,
• Vizionarea unui videoclip de pe YouTube,
• Descărcarea unei aplicații din Magazinul Google Play,
• Folosirea motirului de căutare,
• Conectarea cu Google într-o altă aplicație.

Oricine are un abonament existent configurat prin contul dvs. este, de asemenea, considerat a avea un cont activ, potrivit Antena 3.

Totuși, conturile nu vor fi șterse imediat. întrucât politica prevede această acțiune treptat: începând cu cele care au fost create și care nu au fost utilizate niciodată. Deținătorii lor vor primi mai multe notificări la adresele lor de e-mail. Este foarte important să fim atenți și să ne așteptam la conturile noastre să fie șterse dacă acestea nu sunt folosite. În cazul în care doriți să beneficiați în continuare de continuare de acestea, este cazul să începeți să le utilizați pentru diverse activități, precum job, școală, facultate, iar lista poate continua.

Vezi mai multe despre: Google ia măsuri împotriva angajaţilor. Ce le pregătește celor care lucrează în sistem hibrid