- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Atenţionare de călătorie de la MAE pentru românii care merg în Ungaria. Restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

28 Mar, 22:30 • Fundeanu Madalina
MAE transmite o nouă atenționare de călătorie pentru cei care merg în Ungaria. Sunt restricții de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t).
Atenţionare de călătorie de la MAE pentru românii care merg în Ungaria. Restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria, că Ministerul Construcţiilor şi Transportului (MCT) din această ţară a anunţat introducerea unor restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t), în perioada 28 martie – 1 aprilie 2024, conform informațiilor transmise de News.ro.

MAE transmite o nouă atenționare de călătorie pentru cei care merg în Ungaria

Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, circulaţia camioanelor de mare tonaj va fi restricţionată în intervalele: 28 martie, ora 22:00 – 29 martie, ora 22:00; 30 martie, ora 22:00 – 31 martie, ora 24:00 şi 1 aprilie, ora 00:00 – 1 aprilie, ora 22:00.

Transportul umanitar sau cele de animale vii, bunuri perisabile, combustibil şi alte bunuri de primă necesitate nu se supun acestor restricţii.

Mai multe informaţii referitoare la restricţia circulaţiei camioanelor de mare tonaj pot fi consultate la https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 şi Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanenţă.

Ai mai putea fi interesat și de: Hotelurile SPA din Bulgaria primesc turiști austrieci pentru proceduri plătite de asigurătorii lor. Se fac negocieri și cu Norvegia și România

Atenționare MAE
Atenționare MAE

În plus, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei României în Ungaria: +36305356912, Consulatului General al României la Szeged: +36306777980 şi Consulatului General al României la Gyula: +36306357181.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://budapesta.mae.ro, https://szeged.mae.ro, https://gyula.mae.ro şi www.mae.ro.

Ultimele pregătiri pentru intrarea în Schengen aerian

Mai este foarte puţin până când România va intra în Spațiul Schenghen, cel puțin pe cale aeriană și maritimă. Deși e o veste bună pentru românii care vor călătorii mai rapid în țările din UE, această aderare a ridicat mai multe probleme pentru autorități.

Românii vor scăpa de cozile de la verificarea pașapoartelor, dar vor fi în continuare obligați să aibă la ei documentele pentru călătorie. În plus, poliţiştii pot face verificări aleatorii de fiecare dată când văd o persoană care pare suspectă.
„Persoanele care intra în terminal după ce parcurg procedura de control la securitate nu vor fi supuse controlului la frontiera așa cum era astăzi sau cum este astăzi la tonetele pe care cu toții le știm. Pasagerii vor merge direct către porțile de îmbarcare şi în tot acest parcurs ei vor putea fi verificați de Poliţia de Frontieră”, spune Bogdan Despescu, secretar de stat.