- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Hotelurile SPA din Bulgaria primesc turiști austrieci pentru proceduri plătite de asigurătorii lor. Se fac negocieri și cu Norvegia și România

28 Mar, 19:54 • Fundeanu Madalina
O linie nouă de business în turismul din Bulgaria. Hotelurile destinate turismului medical SPA primesc turiști austrieci pentru proceduri plătite de asigurătorii lor.
Hotelurile SPA din Bulgaria primesc turiști austrieci pentru proceduri plătite de asigurătorii lor. Se fac negocieri și cu Norvegia și România

Hotelurile destinate turismului medical SPA din Bulgaria, din stațiunile Nisipurile de Aur și Albena, au semnat contracte cu companii de asigurări din Austria, care le permit turiștilor austrieci să-și folosească asigurarea în aceste resorturi, transmite Mediapool, conform Rador Radio România.

Informația a fost făcută publică de Meglena Plugcieva, care lucrează cu piața din Austria în numele Uniunii Bulgare de Balneologie și Turism SPA.

Hotelurile de pe litoralul din Bulgaria așteaptă turiștii austrieci

„Nouă hoteluri din Nisipurile de Aur și două hoteluri din Albena au semnat contracte cu cinci companii de asigurări, printre care principalii asiguratori din Austria”, a declarat Plugcieva pentru postul public de radio BNR.

Exact înainte de începerea pandemiei, Asociația Germană a Caselor de Asigurări de Sănătate a fost prima care a inclus Bulgaria în lista țărilor în care rambursează costurile procedurilor de recuperare.

Te-ar mai putea interesa și: Cât costă să petreci Paștele în hotelurile de pe litoral ale vedetelor din România. Câți bani cer Hagi și Halep?

hotel Bulgaria
hotel Bulgaria

În 2023, primele contracte au fost semnate de centrele balneare medicale bulgare, în care costurile procedurilor vor fi plătite de fondul de asigurări de sănătate din Germania. Austria este al doilea proiect al Uniunii Bulgare de Balneologie și Turism SPA.

„Este nevoie ca municipalitățile, sectorul neguvernamental și statul să lucreze intens împreună și în mod sustenabil. Și publicitatea – toată bogăția pe care o avem ca natură, ca izvoare minerale și termale, ca servicii de înaltă calitate, nu sunt cunoscute sau sunt puțin cunoscute în această competiție serioasă pe piața turistică din Europa”.

„În Austria, din păcate, Bulgaria se dovedește a fi o destinație turistică aproape necunoscută. Ultimii ani au avut un efect nefavorabil nu doar din cauza instabilității politice din Bulgaria din cauza alegerilor, ci și a lipsei oricărei reclame și a participării sporadice la târguri de turism. Toate acestea reprezintă un pachet de situații ce complică întreaga activitate, care era acum legată de promovarea Bulgariei”, a explicat Plugcieva.

De asemenea, Meglena Plugcieva a mai anunțat că, pe lângă Austria, sunt în desfășurare discuții și cu Norvegia și România.

Vezi mai multe știri despre: Incredibil! Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 29 de ani! Daniel George vine cu 5 sfaturi pentru cei care vor să facă la fel