- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Au apărut bancnotele noi. Cât valorează în 2024 banii care au chipul Regelui Charles

10 Apr, 19:31 • Bumbeneci Diana
Au apărut bancnotele noi! Cât valorează banii care au chipul Regelui Charles în Marea Britanie
Au apărut bancnotele noi. Cât valorează în 2024 banii care au chipul Regelui Charles

Reprezentanții Băncii Angliei au prezentat în mod oficial Regelui Charles al III-lea noile bancnote, într-un eveniment desfășurat în ziua de marți, 9 aprilie 2024. Întâlnirea a avut loc la Palatul Buckingham, iar monarhul a primit primele exemplare ale bancnotelor de 5, 10, 20 și 50 de lire sterline. Aceasta a fost o tradiție respectată, conform căreia regele primește primele emisiuni de bancnote noi.

Au apărut bancnotele noi

Chiar dacă activitățile sale publice au fost reduse după ce a fost diagnosticat cu cancer, Regele Charles al III-lea a primit ieri vizita reprezentanților Băncii Angliei, condusă de guvernatorul Andrew Bailey. Aceștia i-au prezentat monarhului prima ediție a bancnotelor ce îi poartă chipul.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Buckingham, Regele Charles al III-lea a primit un set de bancnote cu numărul de serie 00001. Monarhul a apreciat designul acestora ca fiind „foarte elegant”.

Ai mai putea citi și: Apar bancnotele de ZERO euro! Cât vor costa acestea

Noile bancnote
Noile bancnote

Noile bancnote sunt realizate din polimer și prezintă un portret al Regelui Charles, bazat pe o fotografie realizată în anul 2013. În contrast cu bancnotele din timpul domniei mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, monarhul nu este înfățișat purtând coroană.

În conformitate cu un comunicat emis de Banca Centrală a Angliei, bancnotele care prezintă chipul Reginei Elisabeta a II-a vor rămâne în circulație în paralel și vor fi retrase doar atunci când se vor deteriora. Astfel, deși noile bancnote vor fi lansate pe 5 iunie, ar putea trece câteva luni până când oamenii le vor vedea în circulație obișnuită.

Noile bancnote vor fi tipărite doar pentru a le înlocui pe cele uzate și pentru a face față oricărei creșteri generale a cererii de bancnote.

Membrii publicului vor putea, de asemenea, sa schimbe o valoare limitata de bancnote din seria actuala sau din seria veche pentru noile bancnote Charles III, prin intermediul Bancii Angliei, pentru o perioada scurta de timp, incepand cu data de emisiune 5 iunie 2024”, a fost anunțul oficial făcut de Banca Angliei.

Lansarea noilor bancnote marchează una dintre ultimele etape majore ale tranziției către domnia regelui Charles al III-lea, noi serii de timbre și monede fiind deja în circulație. Primele bancnote cu imaginea Regelui Charles al III-lea au fost tipărite încă de anul trecut. Timpul lung de pregătire a permis actualizarea automatizată a mașinilor care acceptă numerar, pentru a recunoaște noul design.

Poți citi: VIDEO. BNR a publicat imagini inedite. Ce s-a întâmplat cu un român care a dus la bancă teancuri întregi de bancnote arse și a cerut alți bani în schimb

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult