- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Austria pune mai mult preț pe Norvegia! OMV şi partenerii săi vor investi 921 de milioane de dolari într-un zăcământ de gaze

21 Dec, 12:33 • Bumbeneci Diana
OMV și partenerii săi vor investi, în viitorul apropiat, în Norvegia. Proiectul propus va duce la o investiție de aproximativ 921 de milioane de euro.
Austria pune mai mult preț pe Norvegia! OMV şi partenerii săi vor investi 921 de milioane de dolari într-un zăcământ de gaze

Grupul austriac OMV şi partenerii săi au decis să investească 9,1 miliarde coroane norvegiene (921 de milioane de dolari) pentru a dezvolta o descoperire de gaze în largul coastelor Norvegiei. Anunțul a fost făcut oficial astăzi de Ministerul norvegian al Energiei, informează Reuters, citat de Agerpres.

OMV investește în Norvegia

OMV, operatorul zăcământului Berling, are o participaţie de 30% la această licenţă, în timp ce compania norvegiană Equinor are o participaţie de 40%,. De partea cealaltă, firmele DNO şi Sval Energi au o participaţie de 20%, respectiv 10%.

Descoperirea Berling, denumită anterior Iris-Hades, este amplasată la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de zăcământul de gaze Aasgard din Marea Nordului. Aceasta va putea fi dezvoltată graţie unei facilităţi submarine ce va fi conectată de platforma Aasgard B.

Citește și: Zelenski ajunge azi la Washington. Liderul ucrainean este așteptat să viziteze Capitoliul miercuri

OMV
OMV

Producţia de gaze este aşteptată să demareze în 2028, iar gazele naturale vor fi transportate prin conductă până la facilitatea de procesare Kaarstoe, de unde vor fi exportate mai departe în Europa, mai anunță sursa citată.

În România, la începutul acestei luni, OMV Petrom a confirmat depunerea declaraţiei de descoperire comercială la Agenţia Naţională de Resurse Minerale de către titularii concesiunii Neptun Deep, acesta fiind un prim pas intermediar în procesul de luare a deciziei finale de investiţie, estimată pentru mijlocul anului viitor.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, iar statul român, prin Ministerul Energiei, 20,64 procente.

Ai mai putea citi și: Petre Daea, atacat dur de un lider liberal. „Ajungi să te întrebi dacă Daea și cei din echipa lui protejează interesele fermierilor sau vrea să-i distrugă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult