- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Avertisment de la cel mai mare lanț de magazine din SUA, Walmart: s-a dat drumul la concedieri masive

10 Apr, 21:20 • Stefan Simion
Un celebru lanț de magazine pregătește demiteri pe bandă rulantă, pe fondul digitalizării. Angajații de la Walmart vor trebui să-și găsească alte joburi. 
Avertisment de la cel mai mare lanț de magazine din SUA, Walmart: s-a dat drumul la concedieri masive

65% dintre magazinele Walmart din SUA vor fi deservite prin automatizare, până la finalul lui 2026. Astfel, peste 2.000 de angajați de la serviciul de livrări online vor fi dați afară, se arată în presa internațională.

Celebrul lanț de magazine se concentrează mult mai mult pe comerțul electronic. Astfel, din ce în ce mai mulți angajați vor sări din schemă.

 

Câți angajați are gigantul din retail, Walmart

 

În prezent, Walmart, cel mai mare angajator privat din SUA, are 1,7 milioane de muncitori în America și alți 60.000 în străinătate.

„Pe măsură ce schimbările sunt implementate în întreaga afacere, unul dintre rezultate este că va fi ne voie de roluri care necesită mai puţină forţă de muncă fizică, dar care au o rată de remunerare mai mare”, a transmis retailerul din Bentonville, Arkansas.

În schimb, compania anticipează o creștere a producției de persoană, datorită automatizării.

„Această eficienţă sporită nu numai că va sprijini o gestionare mai bună a stocurilor, dar va sprijini şi afacerea de comerţ electronic în creştere rapidă a Walmart”, a scris analistul Ben Bienvenu, de la Stephens Inc.

 

Ce vânzări anticipează gigantul din retail, Walmart

 

În jur de 55% dintre pachetele pe care le procesează prin centrele sale de fulfillment vor fi mutate prin instalaţii automate până în ianuarie 2026, îmbunătăţind mediile costurilor unitare cu aproximativ 20%, a transmis compania.

Cel mai mare retailer din lume după volumul de vânzări şi-a menţinut previziunile pentru anul fiscal care se va încheia la 31 ianuarie 2024. Astfel, se anticipează o creştere a vânzărilor nete cu 2,5% până la 3% şi a câştigurilor cu 5,90 dolari până la 6,05 dolari per acţiune.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult