- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Numărul de salariați din SUA înregistrează o creștere record! Departamentul Muncii publică datele care arată situația din piața forței de muncă

07 Apr, 19:50 • Lupu Alexandra
Departamentul Muncii din SUA publică date de interes, care relatează care este situația din piața forței de muncă. Primele informații arată că numărul salariaților a crescut considerabil în luna martie 2023.
Numărul de salariați din SUA înregistrează o creștere record! Departamentul Muncii publică datele care arată situația din piața forței de muncă

Departamentul Muncii din SUA are câteva motive de bucurie! Ultimele informații relatate de economedia.ro arată că numărul salariaților a înregistrat o creștere masivă în luna martie, dar mai ales, piața forței de muncă a dat tot mai puține semne de încetinire în ultima perioadă.

Noi recorduri în SUA

Departamentul Muncii a raportat pe parcursul zilei de astăzi că numărul de salariați a crescut cu 236.000 în luna martie. Acest lucru ne arată că așteptările reprezentanților au fost îndeplinite aproximativ, având în vedere că Dow Jones estima că nivelul care va fi atins în perioada menționată va fi de 238.000.

Rata șomajului a scăzut la 3.5%. Micșorarea a venit în condițiile în care participarea forței de muncă a fost majorată la cel mai înalt nivel de dinainte de pandemia Covid. Rezultatele sunt unele bune, având în vedere că reprezentanții se așteptau ca rata șomajului să rămână la 3.6%.

Citește și: Top 6 beneficii mai puțin întâlnite pe care le apreciază salariații. Înghețata gratuită este pe listă

Inclusiv ofertele salariale au crescut. Alături de ele, a fost identificată o majorare de 0.3% a veniturilor medii orare, astfel, mărirea pe 12 luni atinge pragul de 4.2%, cel mai mic nivel din iunie 2021. Deși datele îndeplinesc așteptările și preconizările economiștilor, procentele finale sunt similare celor obținute în decembrie 2020 și apar pe fondul eforturilor Rezervei Federale de a încetini cererea pe piața forței de muncă, și totodată, pentru a răci inflația.

Salariați
Salariați

În ceea ce privește situația din România, se pare că în statul român activează 5.698.691 persoane, așa cum arată datele furnizate de Ministerul Muncii. Salariul minim brut a fost de 2.550 lei pe parcursul anului 2022, excepție făcând domeniul construcțiilor, sectorul agricol și industria alimentară, unde a valorat 3.000. Cu toate acestea, începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul minim pe economie a fost majorat la 3.000 de lei brut.

Până în toamna anului trecut, informațiile prezentate arătau că 1.3 milioane de angajați din România beneficiau de veniturile minime pe economie. În ceea ce privește pensia medie lunară de asigurări sociale de stat, aceasta atingea suma de 1.779 lei, în timp ce indemnizația medie pentru agricultori a fost de 713. De la 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie s-a majorat la 1.783, de la 1.586.

Vezi și: Vești bune pentru salariați. Dacă lucrezi în aceste domenii, vei primi mai mulți bani