- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Avertisment de ultimă oră de la ONU. Urmează scumpiri uriașe la alimente

13 Jun, 22:33 • Lupu Alexandra
ONU trage un semnal de alarmă. Prețurile alimentelor vor exploda în cele ce urmează în Ucraina. Iată cum se explică situația.
Avertisment de ultimă oră de la ONU. Urmează scumpiri uriașe la alimente

Ucraina trebuie să se pregătească de scumpiri masive! ONU trage un semnal de alarmă: distrugerea bariajului de la Kahovka are un impact uriaș asupra securității alimentare, spune stiripesurse.ro.

Prețurile alimentelor vor exploda

Spargerea barajului de la Kahovka va avea un impact uriaș asupra securității alimentare mondiale. Martin Griffiths trage un semnal de alarmă. Responsabilul ONU spune că prețul alimentelor urmează să crească, dar mai mult decât atât, a confirmat că există îngrijorări semnificative cu privire la distrugerea ecologică din „coșul de pâine al lumii”.

„Este aproape inevitabil să avem probleme uriaşe ale recoltelor.

Aşadar, vom observa aproape inevitabil, dar încă nu perfect calculabil un impact uriaş asupra securităţii alimentare”, a declarat Martin Griffiths.

Te-ar putea interesa și: Vești bune! Inflația a continuat să scadă la 10,6% și în luna mai, în ciuda scumpirilor produse pe bandă rulantă la alimentele de bază

Zeci de localități din sudul Ucrainei au fost inundate după distrugerea barajului. Kievul și Moscova se acuză reciproc pentru situație. Martin Griffiths relatează că dificultățile în materie de securitate alimentară există deja, tocmai din acest motiv, există certitudinea că prețurile alimentelor vor crește exploziv.

„Este vorba de un grânar, toată zona aceea care coboară spre Marea Neagră şi Crimeea este un grânar nu numai pentru Ucraina, ci şi pentru întreaga lume.

Deja ne confruntăm cu dificultăţi în materie de securitate alimentară; sunt sigur că preţurile la produsele alimentare vor creşte în mod cert”, declară responsabilul ONU.

Alimente
Alimente

Martin Griffiths afirmă că aproximativ 700.000 de persoane depindeau de baraj pentru alimentarea cu apă potabilă. Acum, riscă să contracteze diferite boli. În aceeași ordine de idei, responsabilul ONU spune că distrugerea unui astfel de obiectiv de infrastructură civilă încalcă regulile dreptului umanitar internațional.

„Oricine a făcut-o a încălcat Convenţiile de la Geneva”, consideră oficialul ONU, informează libertatea.ro.

Barajul s-a rupt în urmă cu o săptămână. El conținea 18 kilometri cubi de apă și a inundat o zonă întinsă din sudul Ucrainei. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 6 iunie. Moscova și Kievul se acuză reciproc.

Vezi și: Ce alimente s-au ieftinit considerabil în ultimul an. Sunt cele mai mici valori din ultimii ani