- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bill Gates, despre cel mai mare regret al său: „După ce am îmbătrânit, mi-am dat seama că viața înseamnă mai mult”

04 Jun, 18:09 • Bocioacă Bianca
Care este marele regret al lui Bill Gates? Cofondatorul Microsoft a spus care sunt greșelile pe care le-a făcut de-a lungul vieții, pentru ca alții să învețe să nu le facă.
Bill Gates, despre cel mai mare regret al său: „După ce am îmbătrânit, mi-am dat seama că viața înseamnă mai mult”

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, vrea ca lumea să afle despre greșelile sale. Iată care este cel mai mare regret al miliardarului.

„Nu înseamnă că ești leneș dacă îți rezervi niște timp și pentru tine”, le-a spus acesta absolvenților de sivicultură și inginerie de la Universitatea Northern Arizona (NAU) din SUA într-un discurs publicat ulterior pe blogul său.

Citește și: Bill Gates, declarații surprinzătoare despre inteligența artificială: „Google și Amazon nu vor mai exista”

„Atunci când eram de vârsta voastră, nu credeam în vacanțe. Nu credeam în weekenduri. Îi forțam pe toți cei din jurul meu să lucreze mult timp peste program”, a mai spus Bill Gates.

„În primele zile ale Microsoft, biroul meu avea vedere la parcare și îmi notam cine pleacă devreme și cine stă până târziu”, a adăugat miliardarul.

După cum spune Gates, la scurt timp după aceea, intensitatea cu care monitoriza parcarea s-ar putea să nu fi fost chiar sănătoasă, nici pentru el, dar nici pentru oamenii din jurul lui.

Citește și: Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie

„Dar pe măsură ce am îmbătrânit, și mai ales după am devenit tată, mi-am dat seama că viața înseamnă mai mult decât muncă. Nu așteptați atât de mult cât am așteptat eu pentru a învăța această lecție. Faceți-vă timp pentru a vă menține relațiile, pentru a sărbători succesele și pentru a vă reveni după momentele mai grele. Luați o pauză atunci când aveți nevoie. Fiți mai blânzi cu cei din jurul vostru atunci când au nevoie”, a completat Gates.

Bill Gates nu este singurul miliardar obsedat de muncă

Gates nu este singurul miliardar cunoscut pentru pofta acerbă pentru muncă. Directorul executiv al Tesla, SpaceX și Twitter, Elon Musk, este renumit pentru că doarmel pe podelele fabricii Tesla sau pentru că doarme aproape deloc.