- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Elon Musk a primit „undă verde” pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie

26 May, 19:29 • Cornel Ghimeșan
Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, a anunțat că a primit acordul autorităților americane pentru a testa implanturi în creierul uman. Acestea vor fi conectate la internet.
Elon Musk a primit undă verde pentru implantarea cip-urilor în creierul uman. Autorităţile americane au aprobat noua tehnologie

Neuralink,companie deţinută de  Elon Musk, a primit acordul autorităților americane pentru a testa implanturi în creierul uman. Noua tehnologie a fost aprobată de Agenția federală pentru Alimente și Medicamente din SUA

Implanturile vor fi testate pe voluntari, notează presa internațională, care menționează că, potrivit Neuralink, recrutările încă nu au început.

Citeşte şi  Metodele iscusite „cutiuța” sau „cuptorul” prin care românii își iau cele mai mari țepe! …

„Este un prim pas important, care va permite ca, într-o bună zi, tehnologia noastră să ajute mulți oameni”, au declarat reprezentanții Neuralink.

Ca un prim obiectiv al acestor implanturi a fost stabilit acela de a ajuta persoanele paralizate sau care suferă de boli neurologice. Neuralink a creat între timp prototipuri tehnologice sub forma unui cip cât o monedă, care au fost implantate în creierele unor animale.

Citeşte şi Mașini zburătoare în China, din 2025. Analiştii estimează că piaţa acestora va valora un trilion …

În urma testelor efectuate, mai multe maimuțe au devenit capabile să joace jocuri video și să scrie cuvinte pe un terminal, doar urmărind cu privirea un cursor video.

Elon Musk consideră că astfel de cipuri ar trebui să-i permită omenirii să ajungă la o convieţuire cu Inteligența Artificială.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult