- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bogdan Aurescu participa de 1 decembrie la Consiliul OSCE

01 Dec, 09:30 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu va participa la Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Acesta nu va fi prezent la evenimentele dedicate Zilei Naționale a României, dat fiind că este în Polonia la acest eveniment.
Bogdan Aurescu participa de 1 decembrie la Consiliul OSCE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu participă, joi, la cea de-a 29-a sesiune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura la Lodz, în Polonia, în contextul deţinerii de către această ţară a Preşedinţiei în Exerciţiu a acestei Organizaţii, arată un comunicat MAE transmis Agerpres.

Citește și: Unele primării au mărit dările locale pentru anul 2023. Impozitele pe mașini de peste 5.000 de lei vor transforma mulți șoferi în pietoni!

„Reuniunea Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europaare loc în contextul celei mai mari crize de securitate din Europa de după cel de al doilea Război Mondial, determinată de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei. Miniştrii Afacerilor Externe din statele participante vor evalua mediul de securitate din spaţiul OSCE şi vor aborda tema activităţilor viitoare ale Organizaţiei”, precizează sursa citată.

În cadrul Consiliului OSCE se va discuta problema Ucrainei

Bogdan Aurescu participa de 1 decembrie la Consiliul OSCE

În cadrul dezbaterilor prilejuite de Consiliul Ministerial OSCE, ministrul român al Afacerilor Externe va reconfirma angajamentul faţă de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE în contextul actual de securitate. De asemenea, şeful diplomaţiei române va reitera condamnarea în termenii cei mai fermi a agresiunii militare nejustificate şi neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei şi va puncta sprijinul României pentru eforturile internaţionale de aducere în faţa justiţiei a celor vinovaţi, precizează MAE.

Reuniunea va fi un prilej pentru reafirmarea solidarităţii depline a României cu Ucraina şi cu poporul ucrainean, inclusiv pentru evidenţierea sprijinului multidimensional al României pentru Ucraina. În contextul reuniunii la nivel de miniştri, şeful diplomaţiei române va exprima susţinerea fermă de către România a rolului OSCE în soluţionarea conflictelor prelungite şi va evidenţia importanţa implementării depline, de către toate statele participante, a angajamentelor asumate pe cele trei dimensiuni ale OSCE (politico-militară, economică şi de mediu, umană).

Alte articole: Mesajul premierului Nicolae Ciucă pentru Ziua Națională a României:„Ne găsim într-un moment marcant al istoriei noastre”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult