- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Bonus de peste 1.000 de lei pentru românii care locuiesc aici. Care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite

08 Sep, 22:14 • Cornel Ghimeșan
Românii care au reședința principală în Austria de cel puţin 6 luni vor beneficia de bonusul climatic. a cărui sumă de bază este de 110 euro. În funcție de nivelul regional, prima oferită de către stat poate ajunge până la 220 de euro (peste 1.000 de lei) în 2023.
Bonus de peste 1.000 de lei pentru românii care locuiesc aici. Care sunt condiţiile care trebuie îndeplinite

Bonus de peste 1.000 de lei pentru românii care locuiesc aici. Klimabonus este un proiect demarat în 2022, atunci când Austria s-a angajat în lupta încălzirii globale. Scopul este neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, astfe l că pentru CO2-ul (dioxidul de carbon) care dăunează climei a fost stabilit un preț, iar comportamentul dăunător asupra mediului îi va costa scump pe cetățeni. O parte din sumele de bani pe care cetățenii le achită pentru taxa emisiilor de carbon se vor întoarce la ei sub forma de Klimabonus. Practic, cu cât comportamentul cetățenilor este mai ecologic, cu atât mai mulți bani vor rămâne în conturi, scrie Cancan.

Bonus de peste 1.000 de lei pentru românii care locuiesc aici

Klimabonus se acordă tuturor persoanelor cu reședința principală în Austria, fără a se ține cont de vârstă sau cetățenie. Astfel, potrivit informațiilor oficiale, 8.574.541 de persoane sunt eligibile pentru plata din acest an, urmând ca doar o parte să primească banii direct în contul lor bancar, adică 7.490.914. Cei 1.083.627 de cetățeni vor primi banii sub formă de cupon, până la finalul lunii octombrie, livrarea fiind realizată prin poștă.

Citeşte şi: Cum poţi să iei bani de la stat fără să faci nimic. Unde aplici pentru a primi peste 100 de euro

De asemenea, în funcție de reședința principală și de infrastructura locală, sumele pentru Kilmabonus pornesc de la 110 euro, 150 de euro, 185 de euro și 220 de euro. Cetățenii austrieci nu trebuie să facă nimci pentru a obține acest bonus climatic.

Citeşte şi: Adevărul pentru români. Cu cât cresc, de fapt, pensiile și salariile începând cu luna octombrie 2023

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult