- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cabinetele medicilor de familie vor suferi schimbări radicale. Anunț de interes major pentru români

01 Oct, 11:22 • Bumbeneci Diana
Medicii vor putea avea cabinetele sub formă de unitate sanitară de utilitate publică. Un nou proiect schimbă totul.
Cabinetele medicilor de familie vor suferi schimbări radicale. Anunț de interes major pentru români

Medicii se lovesc de schimbări majore. Deputatul PNL Cristina Vecerdi anunţă că proiectul prin care se creează posibilitatea cabinetelor medicilor de familie de a obţine statutul de unitate sanitară de utilitate publică a primit raport favorabil din partea Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Cabinetele medicilor de familie vor suferi schimbări radicale

„Astăzi, am mai făcut un pas pentru facilitarea asigurării asistenţei medicale primare, cu precădere în mediul rural. Prin proiectul de lege iniţiat împreună cu colegii mei şi care a primit raportul favorabil al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, am creat posibilitatea cabinetelor medicilor de familie de a obţine statutul de unitate sanitară de utilitate publică”, a transmis Cristina Vecerdi, marţi, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a grupului parlamentar al PNL.

Vezi și: Preț carburanți 27 septembrie. Benzina este mai ieftină, iar motorina mai scumpă! Iată unde poți alimenta cu bani puțini

Ea a precizat că acest statut de unitate sanitară de utilitate publică permite darea în folosinţă gratuită a spaţiilor proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale cu destinaţie de cabinet de medicină de familie.

Concediile medicale aduc cheltuieli semnificative statului
Medici

„Este un pas important pentru dezvoltarea reţelei sanitare de medicină primară şi atragere a tinerilor medici în această importantă specialitate”, a subliniat deputatul liberal.

Cristina Vecerdi a mai transmis că, în ultimii ani, s-a înregistrat o scădere extrem de importantă a asistenţei medicale primare cu precădere în mediul rural, fapt care îngreunează accesul la servicii medicale al populaţiei cele mai vulnerabile.

Există zone întregi, putem spune deşertificate, unde pe distanţe de zeci de km nu poţi accesa servicii medicale primare”, a indicat deputatul PNL.

Oficialii au mai explicat și că principalele date furnizate de Federaţia Patronatelor Medicilor de Familie, conform cărora 328 de comune din România nu au niciun medic de familie, 559.611 de locuitori din România nou.

Vezi și: Mare atenție, pensionari! La Guvern se lucrează pe 3 scenarii pentru recalcularea pensiilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult