- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Când se va termina războiul dintre Ucraina și Rusia? Șeful serviciilor ucrainene are răspunsul

18 Oct, 23:11 • Stefan Simion
Șeful serviciilor ucrainene estimează când s-ar putea termina războiul dintre Rusia și Ucraina. Conform declarațiilor sale, conflictul dintre cele două țări va dura cel puțin până la vară.
Când se va termina războiul dintre Ucraina și Rusia? Șeful serviciilor ucrainene are răspunsul

Va ajunge războiul la un final apropiat? Ei bine, șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirilo Budanov, are câteva răspunsuri. Oficialul spune că Ucraina va înregistra „victorii semnificative”, până la sfârșitul anului și este de părere că războiul se va termina până la începutul verii următoare, relatează CNN, citat de Digi24.

Războiul din Ucraina ar putea ajunge în vară la final

 „Înfrângerea Rusiei este inevitabilă. Nu poate fi oprită, iar ea va duce la distrugerea Rusiei. Vom face progrese semnificative până la sfârșitul anului. Acestea vor fi victorii semnificative. Veți vedea curând”, a spus maiorul-general Kirilo Budanov, marți.

Oficialul ucrainean a mai explicat în acest context că speră că victoriile vor include și orașul Herson din sud, ocupat de invadatori, într-o zonă în care Ucraina a făcut progrese semnificative în ultimele săptămâni. Budanov a spus că „la sfârșitul primăverii, războiul ar trebui să se termine. Până începe vara, totul se va fi terminat”.

Ai mai putea citi: Blindatele din Franța au fost trimise în România. Primele două convoaie cu blindate de luptă de infanterie Leclerc sunt deja pe drum

Când se va termina războiul dintre Ucraina și Rusia? Șeful serviciilor ucrainene are răspunsul
Când se va termina războiul dintre Ucraina și Rusia? Șeful serviciilor ucrainene are răspunsul

Oficialul ucrainean a mai explicat și că Ucraina are în plan să revină la granițele sale din 1991. Mai exact, țara condusă de Volodimir Zelenski va urmări inclusiv eliberarea Crimeei și a regiunilor separatiste Donețk și Lugansk. El a mai spus și că nu crede că Rusia va folosi arma nucleară împotriva Ucrainei.

„O pot face, teoretic, dar asta doar va accelera dezintegrarea Federației Ruse, iar ei știu și înțeleg asta foarte bine. Nu sunt atât de proști pe cât ne-am dori noi să fie”, a adăugat el.

Pe marginea acestui subiect, Budanov a mai explicat că este de părere că regimul de la Kremlin se concentrează p un singur obiectiv, să nu piardă războiul, fapt confirmat în ultimele luni, de mai mulți strategi militari. Vladimir Putin este convins în prezent de îndârjirea de care au dat dovadă ucrainenii pentru a-și apăra țara, însă este clar că nu mai poate da înapoi. Budanov mai susține că în ochii actualului criminal de război, „nu mai este o chestiune de a câștiga, ci de a nu pierde”.

Te-ar mai putea interesa și: Miniștrii Apărării au transmis o declarație comună la întrunirea în formatul B9. „Operaționalizarea noilor Grupuri de luptă, o prioritate”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult