- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Casele de pariuri au scos din ofertă un tip de eveniment în urma suspiciunilor că fanii ar influenţa rezultatele

30 Nov, 18:34 • Russo George
După ce Kevin De Bruyne (31 de ani) și Gareth Bale (33 de ani) au fost aleși "jucătorul meciului" în partide din grupele Mondialului în care nu au impresionat, casele de pariuri au reacționat și nu mai oferă cote pentru acest tip de pariu.
Casele de pariuri au scos din ofertă un tip de eveniment în urma suspiciunilor că fanii ar influenţa rezultatele

Alegerea celor doi ca fiind „omul meciului” a surprins, având în vedere că nu au jucat la nivelul cu care au obişnuit publicul, ba chiarr au avut prestaţii şterse, dar explicaţia este destul de simplă şi este cea care a dat de gândit bookmakerilor, care au suspendat respectivele opţiuni de pariuri din ofertă.

Titlul de „omul meciului” se acordă în urma votului fanilor pe site-ul oficial al FIFA, astfel că este de aşteptat ca jucătorii cei mai cunoscuţi ai echipelor să fie şi cei mai votaţi, având cei mai mulţi fani înfocaţi. La acest lucru se adaugă şi suspiciuni că fanii ar fi putut chiar influenţa rezultatele voturilor, prin diferite metode, cea mai simplă fiind votul multiplu de pe mai multe conturi.

De altfel, Kevin de Bruyne a şi recunoscut, după meciul câştigat de Belgia împotriva Canadei, că este surprins de faptul că i-a fost acordat trofeul de jucătorul meciului, într-un exerciţiu rar de modestie şi sportivitate.

„Nu cred că am jucat prea bine și chiar nu știu de ce am primit trofeul pentru cel mai bun om al meciului. Poate e din cauza numelui meu”, a încercat să se justifice Kevin De Bruyne.

Potrivit informațiilor publicate în Daily Mail, s-a ajuns la câștiguri între 100.000 și 200.000 de lire sterline, mizând pe cei care nu erau favoriți și evoluaseră și modest sau chiar slab. Destule agenții au micșorat live cotele celor pe care s-au pariat sume mai mari, iar altele au și scos numele respective de pe lista posibililor MVP.

Citeşte şi: Rușii au găsit o modalitate să fenteze sancțiunile occidentale ca să-și cumpere haine Zara și pantofi Nike

La fel au stat lucrurile și-n cazurile lui Cristiano Ronaldo în partida cu Ghana (3-2) sau Neymar în victoria Braziliei din meciul de deschidere contra Serbiei (2-0), în care s-a și acccidentat la gleznă.

Așa s-a ajuns ca agențiile să plătească sume într un milion și 1,5 miioane de lire sterlne celor care au mizat pe cele două superstaruri. Cum Neymar a părăsit terenul, voturile pariorilor s-au mutat spre Richarlison, autorul „dublei” cu selecționata lui „Piksi” Stojkovic.

Sky Bet și William Hill au eliminat pariurile cu omul meciului în week-end, iar Bet365 a acceptat doar bilete pe un singur câștigător, pentru a limita eventualele pagube. Nu s-a aflat dacă FIFA a intervenit pentru ca premiul să fie acordat conform situației din teren, și nu voturilor multiple acordate de fani altor jucători cu evoluții mai slabe.

Citeşte şi: Situații misterioase în Qatar: „Între 400 și 500 de muncitori migranți au murit pe șantierele Cupei Mondiale”