- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cel mai ciudat oraș din lume. Toți oamenii locuiesc într-un singur bloc

12 Mar, 18:18 • Lupu Alexandra
Toți oamenii dintr-un oraș din lume trăiesc într-un singur bloc cu 14 etaje. Iată în ce zonă se întâmplă asta și ce spun localnicii.
Cel mai ciudat oraș din lume. Toți oamenii locuiesc într-un singur bloc

Whittier este considerat cel mai ciudat oraș, având în vedere că toți oamenii trăiesc într-un singur bloc, spune stiripesurse.ro. Clădirea este cunoscută sub numele Turnul Begich și are 14 etaje.

Cetățenii din oraș locuiesc într-un singur bloc

Turnul Begich este blocul în care trăiesc toți cetățenii din Whittier, fiind considerat cel mai ciudat oraș. Clădirea are 14 etaje și este dotată cu toate utilitățile. Oamenii au aproape toate instituțiile necesare pentru a avea o viață normală, referindu-ne la un magazin, o piață, un oficiu poștal, biserică și secție de poliție. Localitatea este poziționată la aproximativ 100km de Anchorage, cel mai mare oraș din Alaska.

272 locuitori trăiesc într-o singură clădire, și chiar dacă acest lucru este considerat ciudat, oamenii nu sunt de acord cu descrierea. Din contră, cetățenii consideră că situația este una magică.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Care e orașul din România care oferă gratuități turiștilor până la final de an. Ce condiții trebuie să îndepliniți

„Oamenii cred că este ciudat. Dacă aș avea un singur cuvânt, aș spune că este magic”, spune o localnică.

„Cred că ceea ce nu realizează oamenii este că este ca o clădire de apartamente și că este la fel ca un apartament într-un oraș mare. Așa că, pentru mine, nu este atât de ciudat. Acolo am crescut – am crescut într-un oraș mare în care toată lumea locuia într-o clădire de apartamente… dar nu în tot orașul”, completeaza o profesoară.

Într-un oraș din lume, locuitorii trăiesc în același bloc
Într-un oraș din lume, locuitorii trăiesc în același bloc

În trecut, Whittier a fost folosit drept bază logistică și port militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Begich Towers este o clădire conectată la o instituție școlară prin intermediul unui tunel (anterior, cunoscută sub denumirea Hodge Towers). Locuitorii susțin că nu orice persoană ar putea trăi în aceste condiții.

„Begich Towers a fost finalizat în 1957, după trei ani de lucrări, și are 150 de apartamente cu două, respectiv, trei camere. A fost proiectat pentru a servi drept sediu al Corpului de ingineri al armatei americane”, se arată în revista Far Out.

Vezi și: Cele 5 orașe din Europa pe care trebuie să le vizitezi neapărat. Excursii la prețuri mici sau all inclusive, de neratat