- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cele mai mari aeroporturi din lume pentru anul acesta: Unde să călătorești în 2024

03 May, 20:36 • Bumbeneci Diana
A fost actualizat topul aeroporturilor din întreaga lume. Iată cele mai bune locuri în care să călătorești fără neplăceri.
Cele mai mari aeroporturi din lume pentru anul acesta: Unde să călătorești în 2024

Aeroportul Internațional Hamad din Doha, Qatar, a fost desemnat cel mai bun aeroport din lume pentru 2024, datorită designului său ultra-modern, facilităților ușor de navigat și prezenței unor magazine de lux. Iată topul celor mai bune astfel de locuri din lume.

Top cele mai bune aeroporturi din întreaga lume

Clasamentul a fost alcătuit pe baza datelor colectate între august 2023 și martie 2024 de la călători din peste o sută de țări, care au fost intervievați cu privire la diverse aspecte ale experienței aeroportuare, de la procesul de securitate până la calitatea și varietatea oferită de restaurantele și cafenelele din aeroport.

În ciuda dominării țărilor asiatice în topul clasamentului, cu Qatar pe primul loc și Singapore pe locul doi, Europa a reușit să se impună pe ansamblu. Nouă dintre cele mai bune 20 de aeroporturi sunt situate în Europa, incluzând hub-uri precum Viena, Madrid și Istanbul.

Aeroportul Charles de Gaulle din Paris a obținut locul șase în clasament, fiind cel mai bine clasat dintre aeroporturile europene. Alte aeroporturi europene de prestigiu menționate în top includ Aeroportul Roma Fiumicino, Aeroportul Zurich și Aeroportul Helsinki-Vantaa.

Japonia a strălucit și ea în acest clasament, cu șapte dintre cele mai bune 20 de aeroporturi Skytrax fiind în Asia. Ambele hub-uri aeriene din Tokyo, Haneda și Narita, au fost clasate în primele zece poziții. Aeroportul Internațional Kansai din Osaka a fost premiat pentru cea mai bună livrare a bagajelor la aeroport din întreaga lume.

Clasamentul reflectă evaluarea a 570 de aeroporturi din întreaga lume, oferind o perspectivă cuprinzătoare asupra calității serviciilor și a experienței călătorilor în diverse destinații din întreaga lume.

Citește și: Cât costă călătoriile către destinații îndepărtate? Un nou studiu arată ce șanse ai să călătorești ieftin în 2024

aeroport
aeroport

Iată lista completă a celor mai bune aeroporturi din lume pentru 2024:

  1. Aeroportul Hamad din Doha
  2. Aeroportul Changi din Singapore
  3. Aeroportul Incheon din Seoul
  4. Aeroportul Haneda din Tokyo
  5. Aeroportul Narita din Tokyo
  6. Aeroportul Charles de Gaulle din Paris
  7. Aeroportul din Dubai
  8. Aeroportul din München
  9. Aeroportul din Zurich
  10. Aeroportul din Istanbul
  11. Aeroportul din Hong Kong
  12. Aeroportul Fiumicino din Roma
  13. Aeroportul din Viena
  14. Aeroportul Helsinki-Vantaa
  15. Aeroportul Madrid-Barajas
  16. Aeroportul Centrair Nagoya
  17. Aeroportul din Vancouver
  18. Aeroportul Kansai
  19. Aeroportul Melbourne
  20. Aeroportul Copenhaga

Cele mai bune astfel de locuri din lume reprezintă standardele de excelență în industria aeriană, oferind călătorilor o experiență plăcută și eficientă de călătorie. Ele ies în evidență de fiecare dată prin facilități moderne, infrastructură bine pusă la punct și servicii de înaltă calitate.

Aeroporturile de top nu doar facilitează călătoriile, ci și oferă o gamă variată de opțiuni de divertisment, restaurante și magazine pentru a satisface nevoile și preferințele călătorilor. De la ușurința de a naviga prin terminale la eficiența procesului de control al securității și la confortul spațiilor de așteptare, aceste aeroporturi reprezintă puncte de referință în ceea ce privește standardele de excelență în industria aeriană internațională.

Citește și: Ministrul Muncii face un nou anunț pentru beneficiarii de pensii în 2024. „Virăm banii necesari!”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult