- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă călătoriile către destinații îndepărtate? Un nou studiu arată ce șanse ai să călătorești ieftin în 2024

30 Mar, 20:19 • Bumbeneci Diana
Vrei călătorii ieftine în 2024? Iată cele mai îndepărtate destinații în care poți ajunge cu bani puțini.
Cât costă călătoriile către destinații îndepărtate? Un nou studiu arată ce șanse ai să călătorești ieftin în 2024

Cu un apetit din ce în ce mai mare pentru călătorii, românii caută să-și extindă literalmente orizonturile și să călătorească în locuri îndepărtate și să încerce câte mai multe destinații îndepărtate sau „exotice”. Kiwi.com a aruncat o privire la preferințele lor și împărtășește sfaturi despre momentele optime pentru a călători și a economisi la prețul biletelor, lăsând mai mult buget pentru distracție și experiențe.

Cât costă călătoriile către destinații îndepărtate

Până acum, în acest an, primele 5 țări preferate de români care care călătoresc pe distanțe lungi sunt Spania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Thailanda și Marea Britanie. Analizând mai atent rezervările efectuate de români pe Kiwi.com pentru locuri îndepărtate, se constată că destinațiile asiatice sunt favorite la nivel național. Topul zece este complet de: Maldive, Canada, Japonia, Filipine și Indonezia. Dar cât costă călătoriile până acolo?

America de Nord

New York se află în topul preferințelor, iar prețurile sunt accesibile în această primăvară, începând de la doar 1500 de lei pentru călătorii dus-întors în aprilie. Cei care doresc să viziteze Miami-ul însorit pot găsi bilete de avion de la 1700 de lei. În lista ce caută călătorii spre nord de graniță, Toronto se clasează pe locul 3 în destinațiile preferate pe distanțe lungi ale românilor, iarăși dus-întors pe Kiwi.com pornesc de la 2700 de lei.

Vezi și: Ministerul Muncii are planuri mari pentru români! Simona Bucura Oprescu: „Românii care au plecat la muncă peste hotare să revină acasă”

călătorii
călătorii

Asia

Românii manifestă un interes crescut pentru destinațiile asiatice, deoarece 6 din primele 10 destinații pe distanțe lungi sunt orașe din Est. Biletele către cosmopolitul Bangkok sunt disponibile de la 2800 de lei pentru călătoriile din septembrie, în timp ce o călătorie dus-întors la Tokyo începe de la 3600 de lei pentru decembrie sau 3700 de lei pentru luna mai. Cel mai căutat este Malé, orașul din Maldive, și este și mai accesibil – călătoriile dus-întors pe Kiwi.com încep de la 2200 de lei.

Europa

Aproape de casă, dar încă suficient de exotice, în special când soarele și plaja sunt implicate, românii îndreaptă atenția spre insulele spaniole și în acest an. Tenerife este prima lor opțiune când vine vorba de destinații îndepărtate. Biletele către Tenerife pe Kiwi.com încep de la 720 de lei, în timp ce biletele către Las Palmas pornesc de la 980 de lei pentru călătoriile dus-întors în octombrie – ideal pentru cei care doresc să extindă vara.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult