- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cerșetoria, o ”meserie” profitabilă. Fac chiar și 600 de euro pe zi și pleacă „după muncă” într-un Mercedes

02 Oct, 09:50 • Andrei Alina
O grupare formată din aproximativ zece bărbați și femei a transformat cerșetoria într-o operațiune profitabilă. În Bath, cerșetorii fac chiar și 600 de euro pe zi și pleacă „după muncă” într-un Mercedes.
Cerșetoria, o ”meserie” profitabilă. Fac chiar și 600 de euro pe zi și pleacă „după muncă” într-un Mercedes

O bandă de cerșetori profită din plin ne naivitatea rezidenților și turiștilor din Bath. Ei se dau drept indivizi fără adăpost și ajung să plece acasă cu până la 600 de euro pe zi. Modul în care aceștia sosesc la muncă este într-unul cu adevărat aristocratic, într-un Mercedes, înainte de a ocupa poziții cheie în oraș, scrie playtech.ro.

Aduc cu ei cartoane cu mesaje lacrimogene și se așează prin rotație în locuri cheie din oraș. La finalul zilei se retrag într-un bloc din Bristol, aflat la aproximativ 15 km de locul în care „muncesc din greu”.

Poliția din Bath nu reușește să rezolve această problemă. Le dau amenzi, dar de cele mai multe ori acestea rămân neplătite.

De asemenea, există suspiciunea că unii cerșetori ar fi constrânși sau exploatați de grupuri infracționale organizate care le cer o parte din câștigurile lor.

Citește și: Afacere de sute de mii de lire în Marea Britanie. Românii sunt cei care fac tone de bani din acest business

Presa britanică scrie că membri ai acestei bande de cerșetori ar acționa și în Bath. Un membru, aparent bine îmbrăcat cu un ghiozdan din piele de designer, și-a scos pantofii și s-a așezat pe o pătură, poziționându-se astfel încât să atragă simpatia trecătorilor. La ora prânzului, două femei, dintre care una însărcinată, s-au relaxat pe o bancă, în timp ce doi bărbați cerșetori și o a treia persoană, aparent neînrudită, în ținute la modă, priveau.

Cerșetorii fac chiar și 600 de euro pe zi și pleacă „după muncă” într-un Mercedes

Cerșetoria a ajuns să le aducă unora câștiguri zilnice de neimaginat. Unul dintre membrii bandei a fost văzut urcând într-un Mercedes albastru cu o plăcuță de înmatriculare personalizată, ridicând alte întrebări despre succesul financiar al ”meseriei”.

Estimările poliției indică faptul că „cerșetorii profesioniști” precum această bandă pot câștiga peste 50 de lire sterline pe zi. Aceasta înseamnă că gașca din Bath ar putea câștiga 500 de lire sterline pe zi, depășind potențial 10.000 de lire sterline pe lună, mai ales dacă ies în weekend și seara.

Citește și: VIDEO. Grup infracțional renumit, destructurat de Polițiștii de la Crimă Organizată. Exploatau persoane și și le obligau să cerșească pe străzi

Poliția Bath a asigurat publicul că colaborează cu consiliul local pentru a aborda problema cerșetoriei stradale și pentru a oferi un ajutor real celor aflați în nevoie. În martie, prim-ministrul Rishi Sunak a anunțat planuri pentru o legislație care să prevină cerșetorii să provoace „stres public” și să vizeze bandele criminale care orchestrează aceste rețele. În timp ce guvernul lucrează la implementarea acestor măsuri, gașca profesionistă de cerșetori din Bath continuă să funcționeze, mai scrie presa britanică.