- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Afacere de sute de mii de lire în Marea Britanie. Românii sunt cei care fac tone de bani din acest business

01 Sep, 22:29 • Cornel Ghimeșan
În Marea Britanie, a luat amploare o „operatiune” de amploare, iar cetățenii români sunt implicați în această schemă inteligentă. Un grup de cerșetori reușește să obțină zilnic 500 de lire sterline, prezentându-se drept oameni fără adăpost într-un oraș de lux de pe litoral.
Afacere de sute de mii de lire în Marea Britanie. Românii sunt cei care fac tone de bani din acest business

O „afacere” masivă a luat amploare în Marea Britanie, iar românii sunt implicați în această schemă ingenioasă. Un grup de cerșetori reușește să câștige zilnic 500 de lire sterline, pretinzând că sunt oameni fără adăpost într-un luxos oraș balnear. Această bandă este formată din aproximativ zece bărbați și femei care se deplasează într-un Mercedes de lux și cu autobuzul pentru a profita de locuitorii și turiștii din Bath, conform informațiilor furnizate de The Sun.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu a dat ordin la ministerul de Finanțe. Ce planuri are oficialul pentru stabilirea unui impact bugetar de 8 miliarde de lei

Cu pancarte de carton aproape identice, aceștia ocupă pe rând locuri cheie în oraș. Poliția suspectează că ar putea fi supuși exploatării de către grupuri criminale organizate care îi forțează să predea câștigurile obținute.

Politiștii au limitări în ceea ce privește măsurile pe care le pot lua, dar pot să mute persoanele suspectate de comportament antisocial și să le interzică să se întoarcă timp de până la 48 de ore, iar de asemenea, pot să le aplice amenzi. Cu toate acestea, amenzile rămân adesea neachitate.

The Sun a monitorizat banda din Bath în timp ce desfășura această înșelătorie în oraș, un loc renumit pentru abația sa, băile romane și arhitectura georgiană. Unul dintre cerșetori și-a pus geanta cu aspect de designer în spatele său, a înlăturat pantofii și a stat pe o pătură, simulând să fie fără adăpost, în timp ce trecătorii treceau pe lângă el.

La prânz, două dintre femei, una dintre ele fiind însărcinată, se relaxau pe o bancă în lumina caldă a soarelui. Alături de ele se aflau doi bărbați cerșetori și un al treilea bărbat, bine îmbrăcat în ochelari eleganți, geacă din denim și blugi, care nu părea să se implice în cerșetorie. Mai târziu, a fost observat unul dintre membrii bandei plecând într-un Mercedes albastru cu număr de înmatriculare personalizat. Alți trei au luat autobuzul X-39 către centrul orașului Bristol, însoțiți de doi bărbați și două femei care s-au urcat în alt autobuz.

Potrivit estimărilor poliției, cerșetorii profesioniști ar putea obține venituri zilnice de peste 50 de lire sterline, ceea ce ar putea duce la o câștigare de 500 de lire sterline pe zi, sau chiar mai mult, în cazul în care activează în weekend sau în orele serii. Conform concluziilor polițiștilor, este posibil ca mulți dintre cerșetorii obișnuiți din centrul orașului Bath, care pretind că nu au adăpost, să câștige sume mai mari decât muncitorii, profitând de generozitatea publicului.

Cum fac românii sute de lire în Marea Britanie

Un vânzător oficial al Big Issue din oraș a declarat: „Ei iau banii de la oamenii cu adevărat fără adăpost.

„Văd oameni care își pun 20 de lire sterline în poală și apoi trec direct pe lângă mine”, „Nu este corect”, „Poliția ar trebui să facă ceva”

Poliția din Bath a declarat că lucrează cu consiliul pentru a extermina cerșetoria stradală și pentru a se asigura că celor care au cu adevărat nevoie li se oferă ajutor.

O purtătoare de cuvânt a spus: „Am adus în fața instanței persoane care au profitat de bunăvoința rezidenților și a vizitatorilor cerșind și pretinzând că nu au adăpost, în ciuda faptului că sunt în locuințe și primesc beneficii”. „Ofițerii sunt îngrijorați de faptul că persoanele vulnerabile sunt exploatate de grupuri infracționale organizate care îi aduc cu autobuzul pentru a cerși în centrele aglomerate ale orașelor din întreaga țară, inclusiv în Bath, și îi obligă să le predea încasările”. „Poliția recomandă ca, dacă doriți să ajutați persoanele aflate în nevoie, să donați organizațiilor caritabile care oferă servicii de sprijin, mai degrabă decât unor persoane fizice.”

În martie, premierul Rishi Sunak a anunțat planuri pentru o legislație care să împiedice cerșetorii să provoace „suferință publică” și să vizeze bandele din spatele rețelelor. Un membru al unei bande a stat în fața unui Timpson’s – înainte de a pleca mai târziu într-un Mercedes. Acesta purta o jachetă neagră pufoasă, blugi și o pălărie cu căciulă – în ciuda faptului că era o temperatură plăcută de 22C la soare – și și-a scos un covor din rucsac pentru a-și acoperi picioarele. Apoi a așezat în fața sa un panou de carton prefabricat și o ceașcă de cafea Costa.

După câteva ore de colectare a banilor, a plecat și s-a urcat într-un Mercedes albastru strălucitor cu număr de înmatriculare personalizat. După opt ore de cerșetorie, se îndreaptă spre casă, într-un bloc din Bristol, la 12 mile distanță.

Alte articole: CUTREMUR pe piața RCA! Prețurile polițelor vor zdruncina buzunarele șoferilor. Iată lista criteriilor pentru stabilirea costurilor

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult