- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Companiile chineze Huawei și ZTE intrezise în SUA

26 Nov, 11:00 • Cornel Ghimeșan
SUA interzice aprobările de noi echipamente de telecomunicații chineze Huawei și ZTE. Comisia Federală pentru Comunicații a decis că acestea ar prezenta un risc pentru securitatea națională.
Companiile chineze Huawei și ZTE intrezise în SUA

Comisia Federală pentru Comunicaţii a interzis vineri aprobările de noi echipamente de telecomunicaţii ale companiilor chineze Huawei Technologies şi ZTE, deoarece acestea prezintă ”un risc inacceptabil” pentru securitatea naţională a SUA, transmite Reuters.

Citește și: Pentru că au bătut Argentina, fotbaliștii din naționala Arabiei Saudite au primit mașini de lux! Prințul Mohammed bin Salman a făcut cinste!

Huawei risc pentru securitatea națională a SUA

Companiile chineze Huawei și ZTE intrezise în SUA
Companiile chineze Huawei și ZTE intrezise în SUA

FCC a declarat vineri că a adoptat reguli finale care interzic vânzarea sau importul de echipamente considerate a reprezenta un risc pentru securitatea naţională pentru SUA, aceasta fiind cea mai recentă măsurp de represiune împotriva producătorilor chinezi de echipamente de telecomunicaţii.

Preşedintele FCC, Jessica Rosenworcel, a distribuit în octombrie măsura propusă, care interzice efectiv firmelor să vândă echipamente noi în Statele Unite, celorlalţi trei comisari, pentru aprobarea finală.

Alte articole: Rușii au inclus Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp, în registrul organizaţiilor extremiste

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult