- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Companiile în care angajații primesc subvenții lunare echivalent cu 6 salarii pentru bunăstarea familiei

02 Jul, 09:45 • Constantin Cristina
Compania de consultanță Kearney oferă angajaților beneficii financiare echivalent cu 6 salarii pentru bunăstarea familiei. Iată condițiile.
Companiile în care angajații primesc subvenții lunare echivalent cu 6 salarii pentru bunăstarea familiei

Companiile au demarat un sistem prin care vor să încurajeze angajații care au copii și pe cei care vor să aibă copii cu pachete de beneficii extrasalariale, a informat zf.ro.

Compania de consultanță Kearney oferă angajaților din Europa subvenții lunare pentru îngrijirea copiilor, fiind echivalent cu 6 salarii pentru nașterea copilului, dar și pentru fertilitate sau adopții.

Citește și: Companiile încetinesc ritmul de recrutare la început de an. Vor adopta noi strategii de retenţie a angajaţilor

Așadar, inițiativa botezată „Family Flex” este destinată angajaților Kearney din Europa, împărțită în mod egal atât noilor părinți biologici, cât și celor adoptivi. Aceste beneficii financiare se dau pentru nașterea unui copil, adopția, fertilitate, preșcolari, fiind echivalent cu 6 salarii.

Companiile în care angajații primesc subvenții lunare echivalent cu 6 salarii pentru bunăstarea familiei

După perioada de stat acasă cu copilul, angajatul se poate reîntoarce la muncă în sistem part-time de minimum 60% pentru o perioadă de șase luni. Pentru această opțiune, Kearney oferă un salariu top-up, adică plăți în numerar sau beneficii în plus față de ceea ce primesc colegii.

„Prin tratarea egală a părinţilor, indiferent de sex sau de modalitatea prin care au devenit părinţi, ne propunem să promovăm o schimbare societală mai amplă. Aceasta presupune adoptarea unei abordări comune în ceea ce priveşte responsabilităţile de îngrijire a copilului încă de la început”, spune Geir Olsen, preşedinte, Kearney Europa.

Geir Olsen, preşedinte, Kearney Europa
Geir Olsen, preşedinte, Kearney Europa

Alte beneficii pentru Gen Z

Mai mult, unele companii se luptă cu întoarcerea personalului la birou, după pandemia COVID-19 și încearcă prin oferirea unor avantaje precum participarea la festivaluri de vară, zile libere de ziua ta de naștere și ieșirea rapidă în weekend.

Adzuna, companie specializată în statistici și informații despre piața muncii, a arătat că există o creștere bruscă a anunțurilor de angajare care oferă zile mai scurte. Chiar dacă acest mod de lucru poate fi un șoc pentru mulți, un expert a declarat că tendința ar putea să fie de succes.

Mai mult, acest pachet de prelungire a weekend-ului face parte dintr-un efort al multor firme de a convinge personalul mai tânăr, care, în urma pandemiei, a preferat un echilibru mai stabil între viața profesională și cea privată, să lucreze pentru ele.

Alte articole: Generația Z, schimbări radicale în piața muncii. Companiile oferă ieșiri în oraș plătite de angajatori, dar și program mai scurt vinerea