- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Generația Z, schimbări radicale în piața muncii. Companiile oferă ieșiri în oraș plătite de angajatori, dar și program mai scurt vinerea

16 Apr, 19:15 • Toma Anca
Generația Z nu acceptă programul tradițional de lucru. Sute de întreprinderi din Marea Britanie încearcă să ofere diverse beneficii pentru a-i atrage pe post-mileniali la birou. Unele dintre ele sunt ieșirile în oraș plătite de angajatori și programul mai scurt vinerea.
Generația Z, schimbări radicale în piața muncii. Companiile oferă ieșiri în oraș plătite de angajatori, dar și program mai scurt vinerea

Generația Z, schimbări radicale în piața muncii. Unele firme încă se luptă cu recuperarea după pandemia Covid și încearcă să convingă personalul să se întoarcă la birou prin oferirea unor avantaje precum participarea la festivaluri de vară, zile libere de ziua ta de naștere și ieșirea rapidă în weekend.

Generația Z, schimbări radicale în piața muncii

Program scurt vinerea la muncă

Adzuna, companie specializată în statistici și informații despre piața muncii, a arătat că există o creștere bruscă a anunțurilor de angajare care oferă zile mai scurte. Chiar dacă acestmod de lucru poate fi un șoc pentru mulți, un expert a declarat că tendința ar putea să fie de succes.

Mai mult, acest pachet de prelungire a weekend-ului face parte dintr-un efort al multor firme de a convinge personalul mai tânăr, care, în urma pandemiei, a preferat un echilibru mai stabil între viața profesională și cea privată, să lucreze pentru ele.

În acest sens, sute de companii din Marea Britanie au oferit, de asemenea, suplimente bizare pentru posturile pe care le anunță, inclusiv avantaje precum cafea gratuită de tip barista, masaje, ieșiri în oraș plătite de companie și stimulente pentru vacanțe anuale cu o destinație caldă și una rece.

Citește și: STUDIU: Moment favorabil pentru Generația Z. O treime dintre tinerii cu vârste între 18-25 de ani și-au găsit de lucru în mai puțin de o lună. Care sunt așteptările lor salariale

Ieșiri în oraș plătite de angajatori

Chiar dacă nu toate companiile au încercat acest stimulent, s-a constatat că avantajul a fost orientat către rolurile junior. Mai mult de 75% dintre cele anunțate au fost destinate recrutării de personal cu salarii cuprinse între 20.000 și 40.000 de lire sterline.

Acest lucru arată că angajatorii încearcă să vizeze Generația Z și personalul proaspăt absolvent pe măsură ce intră pe piața muncii.

Un inginer de sisteme software în Leicester, bine plătit, cu un salariu de 40.000 – 55.000 de lire sterline pe an, a declarat că această ieșire la sfârșitul săptămânii, precum și „opțiuni WFH”, „închidere de Crăciun” și acces la evenimente sociale, sunt tentante pentru orice angajat.

O firmă din City of London oferă absolvenților postul de consultant în recrutare în domeniul tehnologiei, cu un salariu consistent de până la 50.000 de lire sterline pe an și un ” terminarea programului vinerea la ora 15.00″. Pe lângă aceasta, unul dintre beneficii include „ieșiri lunare în oraș cu echipa pe cardul companiei”, precum și „stimulente anuale de vacanță”, într-o destinație caldă și una rece.

Aproximativ 156 dintre posturile vacante au fost în domeniul tehnologic și alte 90 în poziții generale pentru absolvenți, potrivit datelor Adzuna.

Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dacă o companie oferă un program mai scurt în ziua de vineri, semnalează că are o atitudine flexibilă în ceea ce privește orele de lucru și că îi pasă de bunăstarea angajaților săi, doi factori extrem de importanți pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în prezent, potrivit Daily Mail.