- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Creștere puternică a aurului și argintului! Zdruncinarea băncilor americane schimbă brusc cursul pieței

14 Mar, 10:11 • Constantin Cristina
Creșterile spontane ale aurului și argintului au fost datorate prăbușirii băncilor americane care au schimbat brusc piața. Guvernul federal spune că va susține toți deponenții băncii falimentare.
Creștere puternică a aurului și argintului! Zdruncinarea băncilor americane schimbă brusc cursul pieței

Tarifele aurului și argintului fac ravagii pe piața monetară. Prețurile sunt într-o continuă ascensiune, aurul a atins un maxim al ultimelor cinci săptămâni, crescând cu 42,50 dolari, la 1.909,90 dolari, iar argintul a atins un maxim al ultimelor trei luni, crescând cu 1,419 dolari, la 21,92 dolari. Aceste creșteri au izbucnit pe baza unor cereri de refugiu, mulți dintre deponenți și-au părăsit băncile, a anunțat platforma specializată Kitco.

Citește și: Aurul, argintul, dar si metalele industriale, corodate de inflatie, declinul manufacturilor din China si razboiul din Ucraina – XTB

Investitorii au intrat în panică încă de la începutul săptămânii de tranzacționare, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a urmat prăbușirea a Silicon Valley Bank, una dintre cele mai mari bănci din SUA. Astfel, și alte bănci americane au anunțat că sunt în prag de faliment din cauza retragerilor abonaților. De asemenea, autoritățile de reglementare guvernamentale au preluat Signature Bank, care deservește multe companii de criptomonede, iar guvernul federal a spus că susține toate persoanele abonate la băncile falimentare, a informat stiripesurse.ro.

Creștere puternică a aurului și argintului
Creștere puternică a aurului și argintului

Goldman Sachs a preconizat faptul că datorită situației, Rezerva Federală nu va majora ratele dobânzilor din SUA în cadrul ședinței FOMC de săptămâna viitoare.

„Când Fed crește ratele atât de repede, de nouă ori din zece ori, se strică lucrurile. S-ar putea să vedem mai multe falimente corporatiste; s-ar putea să vedem mai multe bănci regionale care se prăbușesc”, a spus un analist de piață într-un articol publicat astăzi în Wall Street Journal.

Președintele american, Joe Bidden a făcut apel la populație și a transmis către piețele bursiere să se calmeze, însă în același timp când președintele vorbea, prețurile au sărit în aer, datorită achizițiilor de titluri de stat americane în căutare de calitate.

Pe piețele externe cheie de astăzi, indicele dolarului american este în scădere bruscă după ce săptămâna trecută a atins un maxim al ultimelor trei luni. Prețurile futures ale țițeiului Nymex sunt mai mici și se tranzacționează în jurul valorii de 76,00 dolari pe baril.

Alte articole: Anunț BNR: Se lansează 2 monede noi în România! află cum vor arăta și ce personalitate apare pe ele!