- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Criză în Marea Britanie! Pensionarea anticipată este o adevărată provocare pentru piața muncii

21 Feb, 22:48 • Lupu Alexandra
Marea Britanie se confruntă cu o nouă problemă în piața muncii! Pensionarea anticipată este o adevărată provocare pentru responsabili.
Criză în Marea Britanie! Pensionarea anticipată este o adevărată provocare pentru piața muncii

Marea Britanie nu este ferită de pericolul din piața muncii! Conform ultimelor informații, pensionarea anticipată este o adevărată provocare, susține zf.ro.

Criza participării pe piața muncii reprezintă un motiv real de îngrijorare pentru reprezentanții din acest segment din Marea Britanie. Potrivit ultimelor cercetări și ale rezultatelor care au fost identificate, responsabilii se confruntă cu o nouă provocare: mai exact, aceștia trebuie să stopeze penuria generalizată de muncitori.

Marea Britanie, criză în piața muncii

Fundația Resolution este cea care a constatat o creștere semnificativă la nivelul pensionării anticipate. În general, acțiunea este desfășurată de lucrătorii care sunt bine plătiți, înalt calificați, care depășesc vârsta de 50 ani.

Conform datelor analizate, 3.5 milioane de persoane cuprinse între 50 și 64 ani nu aveau activitate profesională în anul 2022. Creșterea numărului oamenilor inactivi din acest punct de vedere este cu 300.000 mai mare față de 2020. Marea Britanie este în alertă! Se estimează o mărire semnificativă a cazurilor în care oamenii nu activează în niciun domeniu de muncă, până în anul 2030.

Te-ar putea interesa și subiectul: Săptămâna de lucru de 4 zile, un real succes în Marea Britanie. Tot mai multe companii au ales să lase vinerea liberă

Marea Britanie
Marea Britanie

Cifrele prezentate confirmă greutatea pe care responsabilii din piața muncii o resimt. Pentru a alimenta economia, guvernul prim-ministrului Rishi Sunak trebuie să găsească oameni interesați să beneficieze de un loc de muncă.

De asemenea, reprezentanții se află în căutarea unor soluții în ceea ce privește stoparea activităților generalizate de muncitori. La ora actuală, nu se cunosc măsurile care se vor implementa din acest punct de vedere.

Fundația Resolution se așteaptă la o creștere al numărului de cazuri în care nu există activitate economică. Conform primelor informații menționate de reprezentanții companiei,  inactivitatea se va mări în rândul persoanelor cuprinse între 15 și 75 ani, de la 29.5% la 30.8%, până în 2030. Responsabilii au menționat că această rată ar fi cea mai mare înregistrată din ultimii 20 ani, tocmai de aceea, piața muncii din Marea Britanie este pusă în pericol.

Vezi și: Anunț important pentru românii din Marea Britanie. Schema care îi obligă să ceară drept de reședință după Brexit e ilegală