- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cui a lăsat Silvio Berlusconi averea de 6,4 miliarde de euro. Testamentul fostului premier al Italiei a fost făcut public

08 Jul, 19:21 • Cornel Ghimeșan
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei, s-a stins din viață la 86 de ani, în data de 12 iunie 2023. Se întorsese la spital după o spitalizare de 45 de zile din cauza unei pneumonii și a unei forme de leucemie.
Cui a lăsat Silvio Berlusconi averea de 6,4 miliarde de euro. Testamentul fostului premier al Italiei a fost făcut public

Silvio Berlusconi a lăsat în urma lui o avere estimată la 6,9 miliarde de dolari (6,4 miliarde de euro). A trecut aproape o lună de atunci, iar acum testamentul fostului poltician italian a fost făcut public.

Fostul premier al Italiei s-a luptat ani de zile cu leucemia, care l-a distrus în cele din urmă. După vestea tristă a decesului au început să apară și speculații referitoare la averea lui colosală și la cine va ajunge.

Citește și S-a început testarea vaccinului anticancer! Marea Britanie își propune să trateze 10.000 de bolnavi în 7 ani

Cui a lăsat Silvio Berlusconi averea. „Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi”

Testamentul a fost făcut public, iar acum nu mai e un secret faptul că averea lui Berlusconi va ajunge la copiii din prima căsătorie, Pier Silvio (CEO-ul grupului de presă Mediaset), Marina Berlusconi (preşedintele Fininvest). Cei doi vor deține în cote egale 53% din acţiunile companiei. Ceilalți copii ai fostului premier italian, din a doua căsătorie, Barbara, Eleonora și Luigi Berlusconi, vor moșteni restul.

De asemenea, fosta parteneră de viață a lui Berlusconi, deputata Marta Fascina (33 de ani), a primit drept moștenire 100 de milioane de euro. Și fratele acestuia, Paolo Berlusconi, a primit tot 100 de milioane de euro, iar fostul consilier al lui Berlusconi, Marcello Dell’Ultri, 30 de milioane de euro.

Citește și FOTO| Putin a trecut de la avion la tren blindat cu aparate anti-îmbătrânire. Luxul din tren depășește hotelurile de 5 stele „Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”

Fostul politician le-a transmis copiilor lui, la finalul testamentului, cât de mult îi iubește.

„Vă mulţumesc şi vă iubesc pe toţi, tatăl vostru!”, a încheiat Berlusconi. Scrisoarea a fost redactată în data de 19 ianuarie 2022, înaintea unei internări la spitalul milanez San Raffaele.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult