- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

FOTO| Putin a trecut de la avion la tren blindat cu aparate anti-îmbătrânire. Luxul din tren depășește hotelurile de 5 stele „Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”

07 Jul, 11:32 • Constantin Cristina
Putin a decis să călătorească cu trenul, după o lungă perioadă în care a călătorit doar cu avionul privat. Cum arată trenul blindat al președintelui rus.
FOTO| Putin a trecut de la avion la tren blindat cu aparate anti-îmbătrânire. Luxul din tren depășește hotelurile de 5 stele „Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”

Președintele rus, Vladimir Putin, a fost văzut deseori ori când călătorea cu trenul, mai des decât cu avionul. Trenul are o valoare spectaculoasă de 6,8 miliarde de ruble, a informat ziare.com.

Trenul este dotat cu orice ar fi posibil de la băi, la saune și aparate anti-îmbătrânire. În interior există o sală, un hamam, un vagon cu echipament medical. Locomotiva blindată a devenit obsesia lui Putin care încearcă din răsputeri să-și ia toate măsurile de siguranță, în special în privința războiului pe care l-a declanșat.

Citește și: Vila cadou de 3,2 milioane de dolari a lui Vladimir Putin a rămas abandonată! Cum a devenit proprietar președintele Rusiei?

FOTO| Putin a trecut de la avion la tren blindat cu aparate anti-îmbătrânire. Luxul din tren depășește hotelurile de 5 stele „Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”

Locomotiva se deplasează cu 160 km/h, iar unele vagoane ajung să cântărească 100 de tone. Putin are în vedere un model similar cu acest tren, însă unul mai modern.

De menționat este că în interiorul trenului mai sunt și un ventilator pulmonar, un defibrilator și un monitor pentru pacienți. Pe lângă acestea, în vagoanele luxoase au mai fost descoperite o baie turcească cu un „duș de lux” care include un mod de „spumă aromatică” ce costă peste patru milioane de euro.

Mai mult, există o sală de gimnastică și un salon de cosmetică, potrivit unui raport al Centrului Dossier, care are legături cu politicianul de opoziție Mihail Hodorkovski.

„Un duș, o toaletă de dimensiuni normale, un telefon, un televizor Panasonic gigantic, DVD și VHS player, doar pentru a numi câteva. Totul este finisat cu lemn natural, sunt prezente unele simboluri de stat”, a spus el.

trenul blindat al lui Putin
trenul blindat al lui Putin

Putin beneficiază și de o linie telefonică securizată dedicată, însă versiunea nouă va dispune de un cinematograf în tren și un nou vagon medical.

Tot acest lux este finanțat din banii contribualilor ruși, care nu știu unde se duc banii lor, se arată în raport.

„Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă”, a declarat Mihail Korotkov, fotograful rus care a emigrat sub presiunea serviciilor de securitate.

„Nu poate fi găsit în niciun orar sau sistem public. Ferestrele sale sunt acoperite cu perdele, locomotivele nu au numere și identificări. Toate celelalte trenuri obișnuite se dau la o parte pentru el. Are un logo Grand Service Express pe părțile laterale, iar plăcuțele arată întotdeauna același traseu: „Evpatoria – Sankt Petersburg”, a relatat Korotkov.

Trenul președintelui rus nu poate staționa în orice gară, astfel că are construite locații-cheie, unde doar acolo se poate opri, inclusiv pentru pentru reședința sa principală din regiunea Moscovei, Novo-Ogariovo.

Exteriorul trenul nu se diferă cu foarte mult de trenuri obișnuite, diferența o face că este puternic blindat și echipat cu diverse sisteme, dar și sisteme de apărare aeriană.

Potrivit unor surse, călătoria lui Putin este mereu bine păzită, iar de multe ori schimbă sensul de mers în ultim moment, tocmai pentru a evita posibilitatea unei tentative de asasinat.

Alte articole: Apple are interzis în Rusia! Vladimir Putin a luat decizia radicală