- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum arată cea mai scumpă monedă din lume dedicată Reginei Elisabeta a II-a. Cât costă banul cu diamante

08 Sep, 20:30 • Cornel Ghimeșan
O monedă cu chipul Reginei Elisabeta a II-a a fost făcută în memoria sa. În 8 septembrie 2023 se împlinește un an de când a murit, la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie.
Cum arată cea mai scumpă monedă din lume dedicată Reginei Elisabeta a II-a. Cât costă banul cu diamante

Moneda făcută în memoria Reginei Elisabeta a II-a cântărește patru kilograme și are o valoare de 23 de milioane de dolari. Vorbim de o monedă care are 6.426 de diamante și e cea mai scumpă din lume. E numită „The Crown” și e realizată manual.

„Coroana a fost lucrată manual cu meticulozitate: diamantele au fost tăiate cu grijă și plasate individual pentru a se potrivi perfect în design, în timp ce două setări distincte au fost folosite pentru a oglindi țesătura fluidă a British Union Jack”, a spus Compania Indiei de Est.

Citește și Cu cât se vinde o monedă de 500 de lei cu eclipsa din 1999. Dacă și tu ai una acasă, ai dat lovitura

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, în Marea Britanie s-a decis să se schimbe toate monedele și bancnotele. Cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație vor fi înlocuite treptat. Valoarea lor e de 80 de miliarde de lire. Procesul de înlocuire ar putea dura chiar și câțiva ani.

Monedele cele noi vor fi făcute la Royal Mint din Llantrisant, sudul Țării Galilor, și vor avea capul regelui Charles al III-lea. Vor fi schimate și timbrele, cutiile poștale, sigiliul regal. Peste 60% din cele 115.000 de cutii poștale ale Regatului Unit poartă marca EIIR a Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles, mesaj la un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani, după 70 de ani de domnie, în data de 8 septembrie 2022. S-a stins din viață la Balmoral, unul dintre locurile ei de suflet, după ce și-a îndeplinit ultima datorie în calitate de monarh și șef de stat.

La un an de la moartea ei, Regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu regretatei sale mame. „În marcarea primei aniversări de la moartea Majestății Sale regretate și de la urcarea mea pe tron, ne amintim cu mare afecțiune viața ei lungă, serviciul devotat și tot ceea ce a însemnat pentru mulți dintre noi. De asemenea, sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul care mi-au fost arătate, soției mele și mie în acest an, deoarece facem tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor.”

Citește și Dacă ai moneda asta în casă poți să te îmbogățești peste noapte! Colecționarii sunt dispuși să scoată și 100.000 de lei din buzunar pentru ea

 

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult