- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Cum își bate joc Elon Musk de angajații de la Twitter și cum îi abuzează! Obligați să muncească 17 ore pe zi iar managerii să doarmă la birou în weekend!

02 Nov, 18:36 • Gabriela Andreescu
De îndată ce a preluat conducerea Twitter, miliardarul american Elon Musk a instituit măsuri draconice pentru angajații obișnuiți până în acel moment cu un program de muncă lejer. Sub amenințarea concedierilor, angajații companiei se vad nevoiți să muncească multe ore peste program, iar managerii chiar să doarmă la birou.
Cum își bate joc Elon Musk de angajații de la Twitter și cum îi abuzează! Obligați să muncească 17 ore pe zi iar managerii să doarmă la birou în weekend!

De când Elon Musk a preluat conducerea companiei, personalului Twitter i s-a spus să lucreze 84 de ore pe săptămână, spun surse apropiate situației, citate de msn.com.

Managerii Twitter le-au spus unor angajați să lucreze în ture de 12 ore, șapte zile pe săptămână – echivalentul a 84 de ore pe săptămână – pentru a respecta termenele limită ale lui Musk, a raportat CNBC, citând comunicări interne.

Achiziția de 44 de miliarde de dolari de către Musk a platformei de socializare a fost finalizată joi seară, dar îngrijorările cu privire la disponibilizările din cadrul companiei au apărut cu mult înainte. Rămâne neclar câți angajați vor fi disponibilizați și când, precum și care echipe din interiorul companiei vor fi cele mai afectate.

De vineri, angajaților companiei li s-au stabilit sarcini pe care unii le consideră un test de către echipa lui Musk pentru a vedea cine este un angajat conștiincios și cine încearca sa fenteze orele de program.

Insider a raportat anterior că echipa lui Musk a desemnat unii dintre inginerii Twitter pentru a lucra la proiecte de codare în weekend, cunoscute sub numele de sprinturi. Alte sarcini includ efectuarea de modificări majore la serviciul de verificare al Twitter.

Insider a raportat anterior că un mesaj intern a fost trimis personalului Twitter care lucrează la modificări ale procesului de verificare al companiei, spunându-le că: „Se așteaptă să lucrăm 24 de ore, 7 zile pe săptămână, pentru a rezolva această problemă”.

CNBC a scris că personalului nici măcar nu i-a fost comunicat dacă vor fi plătiți pentru orele suplimentare, timp liber sau siguranța locului de muncă pentru efortul depus.

Elon Musk a băgat frica în angajații Twitter, prin concedierile anunțate
Elon Musk a băgat frica în angajații Twitter, prin concedierile anunțate

Personalul își face griji că cariera lor la Twitter s-ar putea încheia dacă nu își îndeplinesc sarcinile până la termenele limită de la începutul lunii noiembrie, a raportat sursa citată.

Între timp, managerii Twitter au fost rugați să efectueze analize de performanță și să trimită liste cu echipele de angajați care ar trebui să fie păstrați, au declarat pentru Insider persoane familiare cu situația din companie.

Dar chiar și managerii resimt tensiunea, unii declarând New York Times că au dormit la biroul Twitter vineri și sâmbătă seara.

Managerii de top ai Twitter au fost chemați săptămâna trecută la întâlniri cu Musk și echipa sa la sediul Twitter din San Francisco, unde li s-a cerut să descrie activitatea diviziei lor, au declarat pentru The Times două persoane care au participat la întâlnirile respective.

Unii manageri de Twitter au spus publicației că au simțit că sunt evaluați.

The Washington Post a raportat că echipa lui Musk intenționează să reducă aproximativ un sfert din personalul Twitter într-o primă rundă de disponibilizări, citând o persoană familiară cu discuțiile care au avut loc la sediul Twitter săptămâna trecută.

Twitter nu a răspuns imediat solicitării Insider de a comenta cu privire la programul de lucru, personalul care dormea la birou și disponibilizările.

Musk a dizolvat consiliul de administrație al Twitter, arată un dosar de luni SEC, cimentându-și poziția de unic director al companiei.

Citește și: Elon Musk face „curățenie” la Twitter. A dat afară trei oameni-cheie și urmează să demită 25% din totalul angajaților

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult