- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Elon Musk face „curățenie” la Twitter. A dat afară trei oameni-cheie și urmează să demită 25% din totalul angajaților

01 Nov, 12:36 • Cornel Ghimeșan
„Blestemul" lui Donald Trump i-a ajuns pe angajații de la Twitter. Elon Musk a început „curățenia de toamnă", după ce a preluat gigantul din tech.
Elon Musk face „curățenie la Twitter. A dat afară trei oameni-cheie și urmează să demită 25% din totalul angajaților

Elon Musk intră în forță, în noul său business, Twitter, achiziționat pentru nu mai puțin de 44 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume, lansat mai nou și în industria de beauty, începe concedierile masive.

Achiziționarea lui Elon Musk a Twitterului, una dintre cele mai puternice platforme de social media din lume, a fost finalizată săptămâna trecută.

 

Angajații de la Twitter vor rămâne pe drumuri. Contul lui Kanye West a fost reactivat deja

 

Printre primele decizii majore pe care fondatorul Tesla e gata să și le asume la Twitter se numără concedierea a aproximativ 25% din forța de muncă. Aceasta ar fi abia o primă etapă a disponibilizărilor, susține The Washington Post, care a citat surse din cadrul gigantului american. În opinia lui Musk, platforma care i-a cenzurat pe Donald Trump și pe Kanye West are nevoie de o echipă nouă, scrie presa din SUA.

Alex Spiro, avocat care oferă servicii juridice pentru mai multe persoane publice din America, a condus discuțiile despre concedierile masive, mai scrie presa internațională.

 

Câți angajați de la Twitter va disponibiliza Elon Musk, de fapt

 

La finalul anului 2021, Twitter avea peste 7.000 de angajați, potrivit autorităților de reglementare. Un sfert dintre aceștia ar reprezenta aproape 2.000 de oameni cu contract de muncă.

Musk a negat un articol al New York Times despre concedierea angajaţilor Twitter înainte de 1 noiembrie. Joi, afaceristul l-a dat afară pe directorul general, indianul Parag Agrawal, pe directorul financiar, Ned Segal și pe directorul afacerilor juridice, indianca Vijaya Gadde.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult