- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Dacia Spring rămâne în topul preferințelor europenilor! 14.358 de unități au fost vândute în primul trimestru din acest an

25 Apr, 11:19 • Lupu Alexandra
Dacia Spring se păstrează în top! Modelul rămâne preferatul europenilor.
Dacia Spring rămâne în topul preferințelor europenilor! 14.358 de unități au fost vândute în primul trimestru din acest an

Dacia Spring se păstrează în clasamentul celor mai vândute mașini electrice la nivel european, informează profit.ro. Așa cum arată ultimele informații, modelul este depășit de doar două modele Tesla și două de la VW.

Dacia Spring, preferata europenilor

Dacia Spring rămâne în continuare în topul preferințelor europenilor, în ceea ce privește mașinile electrice. Modelul este depășit de doar două mărci, referindu-ne la Tesla și VW. Ultimele informații arată că Dacia Spring a vândut în primul trimestru din 2023 un volum total de 14.358 autoturisme.

Datele oficiale transmise de companie arată că vânzările sunt în creștere cu 59% față de perioada similară din 2022, respectiv un plus de 5.300 unități. Creșterea vine pe fondul îmbunătățirii sistemului de livrare de componente electrice, care de altfel, au stimulat producția uzinei Dongfeng din China.

Mai mult decât atât, cu aceste cifre, Dacia Spring devine cel mai vândut automobil al grupului Renault. Clasamentul continuă cu Megane E-Tech Electric (11.063 unități), ZOE (5.426) și Twingo (4.199). Ultimele două companii au înregistrat un declin semnificativ față de cifrele înregistrate în 2022.

Citește și: Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia

Dacia Spring
Dacia Spring

Pe ultimul loc în clasamentul vânzărilor din grupul Renault se află Kangoo, cu doar 1.641 unități vândute. În aceste condiții, Dacia Spring este cel mai important automobil al grupului în competiția cu rivalii europeni. Cea mai vândută mașină electrică de pe continent, în primul trimestru, a fost Tesla Model Y. Modelul a ocupat, de altfel, și titlul general, depășind Sandero și VW T-Roc. Modelul american a revenit în forță după reducerile de prețuri, cu 71.600 unități, conform datelor transmite de Jato Dynamics, respectiv, 66.500, conform Data Force.

Locul doi este ocupat de Tesla Model 3, cu aproximativ 18.000 de unități vândute. În ciuda faptului că este înregistrată o scădere majoră, se pare că modelul române în topul preferințelor europenilor, în ceea ce privește mașinile electrice. Pe locurile trei și patru regăsim două modele populare de la VW, referindu-ne la ID.3 și ID.4, adică cele mai căutate și accesibile din categoria SUV.

În partea a doua a clasamentului electricelor se află Volvo XC40, Fiat 500, Peugeot 208, modelul chinez MG4, și Renault Megane. Piața de mașini electrice din Europa a crescut la 430.000 de autovehicule, fiind o creștere de 33% față de anul anterior. Tesla este cea mai vândută marcă, cu 93.000 unități, iar în tot acest timp, VW Group s-a apropiat de aceste rezultate (90.000).

Te-ar putea interesa și: România singura țară din UE care înregistrează o scădere la vânzările de mașini electrice! La polul opus, se înregistrează creșteri masive pe piața auto