- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia

23 Apr, 14:30 • Lupu Alexandra
Peste un milion de mașini electrice circulă pe străzile din Germania! Este o premieră pentru Europa.
Record în Germania: este prima țară din Europa în care circulă peste un milion de mașini electrice. Germanii au înmatriculat mai mult de 700.000 de automobile Dacia

Germania este prima țară europeană care depășește pragul de un milion de mașini electrice care circulă pe stradă. Așa cum arată ultimele informații, numărul autoturismelor Dacia care au ajuns pe șoselele țării a depășit pentru prima oară 700.000 de exemplare, relatează profit.ro.

Un nou record în Germania

Populația din Germania este de patru ori mai mare decât cea din România, și la fel de bine, numărul de autovehicule care circulă pe străzi este de șase ori mai mare. Cele mai recente informații lansate de autoritățile germane arată că țara a depășit, în premieră pentru Europa, pragul de un milion de mașini electrice.

700.000 de automobile Dacia au ajuns pe șoselele din Germania. Creșterea este una semnificativă față de 2022, atunci când germanii au înmatriculat aproape 50.000 de astfel de mașini. Creșterea exemplarelor Dacia prezente în traficul din Germania este printre cele mai mari dintre mărcile de volum. În același timp, mărcile locale sau cele deținute de companiile germane sunt preponderente.

Citește și despre: România singura țară din UE care înregistrează o scădere la vânzările de mașini electrice! La polul opus, se înregistrează creșteri masive pe piața auto

Pe străzile din Germania circulă 10.2 milioane de mașini WW, iar a doua cea mai prezentă marcă este Mercedes, cu 4.6. Locul 3 este ocupat de Opel, iar Ford depășește mărcile premium BMW (3.4) și Audi (3.2) cu 3.5 milioane de autoturisme. Skoda este și ea populară în rândul germanilor, fiind înmatriculate 2.5 milioane de unități.

Record în Germania
Record în Germania

În 2022, numărul total de mașini înmatriculate și aflate în traficul din țara europeană ajungea la un nivel record: 60.1 milioane. Dintre acestea, 48 sunt autoturisme, reprezentând o cifră de șase ori mai mare decât are România.

Motorizările ecologice au înregistrat o creștere semnificativă în parcul auto din Germania, în ultimii patru ani. Mașinile complet electrice sunt cele care au avansat cel mai rapid: 1.013.009 autoturisme au fost înmatriculate de la apariția primelor automobile din această categorie.

Nivelul achiziționării de astfel de mașini a crescut cu 63.8% doar în ultimul an de zile. Germania este prima țară din Europa care atinge acest prag de electricitate, având în vedere că SUA nu a raportat un volum atât de mare.

Vezi și: Cele mai bune oferte pentru mașini electrice! Câți bani scutești dacă te folosești de Programul Rabla Plus