- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

De necrezut! Un anagajat Lidl din UK a fost concediat după ce s-a îmbolnăvit!

25 Oct, 10:30 • Oprea Alina
Un anagajat Lidl din UK a fost concediat într-o manieră abuzivă după ce acesta a lipsit 69 de zile de la serviciu pentru că a fost bolnav. Compensația pe care a primit-o a fost în valoare de 14.000 de lire sterline.
De necrezut! Un anagajat Lidl din UK a fost concediat după ce s-a îmbolnăvit!

În anul 2021, Mihalis Buinenko, a fost concediat după ce a lucrat la Lidl Irlanda pentru aproximativ 11 ani, motivul fiind istoricul său slab de prezență. Concedierea acestuia a fost stabilită ca fiind fără motiv întemeiat de către Comisia pentru Relații la Locul de Muncă, iar acesta a primit o compensație în valoare de 14.000 de lire sterline. Lidl Ireland a răspuns la afirmațiile potrivit cărora demiterea domnului Buinenko a fost nedreaptă, insistând că decizia lor a fost „echitabilă și rezonabilă”, potrivit celor de la ObservatorNews.

Citește și: Anunț de mare interes pentru clienții Lidl! Iată ce se întâmplă în magazine începând din 23 octombrie!

Lidl
Lidl

Lidl UK, concediere abuzivă

Compania Lidl susține că în urma unei anchete interne s-a stabilit că acesta avea un comportament superficial față de locul său de muncă, iar în afara celor 69 de zile pe care le-a lipist din motive medicale, fostul anagajat, în aceeași perioadă, a plecat mai devreme de la locul de muncă. Mai mult decât atât, s-a pus focusul și asupra pauzelor prelungite pe care și le-a luat de 13 ori fără autorizația conducerii Lidl.

Acesta nu a oferit motive pertinente pentru plecările sale subite sau pentru absențe, acestea fiind motive întemeiate pentru Lidl de a-l concedia pe bărbat.

Managerul Regional de Logistică a făcut anumite observații la adresa Comisiei pentru Relații la Locul de Muncă subliniind faptul că ceilalți anagajați Lidl au fost nevoiți să lucreze în plus pentru procentul de 20% pe care concediatul în cauză l-a provocat prin absențele și plecările sale.

Totuși, managerul a fost interogat și de avocatul lui Buinenko despre absențele sale, iar managerul a recunoscut că faptele concediatului nu au fost neautorizate, deoarece a respectat politica Lidl privind concediul medical, potrivit celor relatate de Daily Star.

Citește și: Milioane de euro profit! Lidl, lider pe piața din România