- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek

22 Nov, 10:48 • Cornel Ghimeșan
Disney a anunțat faptul că CEO-ul Bob Chapek va fi înlocuit de fostul director general Bob Iger. Chapek a fost dur criticat în ultima perioadă, iar anunțul înlocuirii sale a generat creșteri ale acțiunilor Disney cu 5%.
Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek

Luni, acțiunile Disney au crecut cu aproximativ 5%, în urma anunțului făcut de companie care se referă la înlocuirea CEO-ului actual, Bob Chapek cu fostul director general Bob Iger. Chapek a fost criticat în ultima perioadă pentru performanțele sale, iar în ultimul an acțiunile companiei au fost în cădere liberă, transmite CNBC.

În acest an, acțiunile companiei au scăzut cu aproximativ 40%, până la închiderea tranzacțiilor de vineri. Bob Chapek, care a ocupat scaunul CEO începând cu anul 2020, a stârnit un un val de reacții negative din cauza performanțelor companiei din ultimele luni. Cel mai recent raport financiar trimestrial, publicat la începutul acestei luni, a dus la scăderea dramatică a acţiunilor companiei.

Alte articole: Frații Dedeman pe ce pun mâna transformă în bani! Au luat o fabrică de carton ondulat și deja au venituri cu 51% mai mari decât anul trecut!

De ce este cristicat CEO-ul Disney

Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek
Disney a înregistrat o creșterea a acțiunilor cu 5% după ce au anunțat înlocuirea CEO-ului Bob Chapek

La trei zile după acest raport, Chapek și-a anunțat subordonaţii, printr-un memo, că Disney va încerca să reducă costurile prin îngheţarea angajărilor, disponibilizări şi alte mijloace.

Totuşi, decizia de a-l înlocui pe Chapek cu Iger a uimit lumea afacerilor. Bob Iger, care a lucrat timp de 15 ani ca şef al companiei, a declarat anterior că nu se va întoarce în acest post, în timp ce compania i-a reînnoit contractul lui Chapek la începutul acestui an, în timp ce acesta îşi impunea viziunea de reorganizare a Disney.

Chapek a preluat conducerea chiar înainte ca pandemia de Covid să afecteze grav afacerile Disney, închizând parcurile tematice şi ţinându-i filmele departe de cinematografe timp de luni de zile. Pe măsură ce Chapek a ajutat compania să înfrunte această furtună, Iger fiind încă preşedinte până în decembrie anul trecut, acţiunile companiei au urcat la puţin peste 200 de dolari, la un moment dat în 2021. De atunci, acţiunile Disney au scăzut, iar vineri au închis sub 100 de dolari pe unitate.

În timpul mandatului lui Chapek, acţiunile Disney au scăzut cu 28% până vineri, în timp ce indicele Dow Jones a crescut cu 25%, iar S&P 500 a crescut cu 27%.Anul acesta, Disney s-a numărat printre trei companii cu cele mai proaste performanţe din cadrul indicelui Dow Jones, alături de Intel şi Salesforce.

Citește și: Franța sare în ajutorul Republicii Moldova și îi oferă un pachet de sprijin de peste 100 de milioane de euro. Emmanuel Macron: ”Nu aveţi nimic să ne cereţi, este datoria noastră”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult