- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Doi soţi din India au renunțat la toată averea de 24 de milioane de dolari să se poată călugări

18 Apr, 17:24 • Dobran Viorel
Un cuplu bogat din Gujarat, India, a decis să-și doneze întreaga avere de 24 de milioane de dolari către organizații de caritate și să devină călugări jainisti, iar de acum înainte vor trăi doar din mila altora.
Doi soţi din India au renunțat la toată averea de 24 de milioane de dolari să se poată călugări

Bhavesh Bhandari și soția lui au muncit toată viața și au avut afaceri în domeniul construcțiilor, astfel adunând o vedere de invidiat în India. La fel ca majoritatea milionarilor, ei s-au bucurat de o viață de lux, cu case opulente, mașini scumpe și orice altceva și-au dorit.

India, la un pas să devină a treia mare economie a lumii. Creştere economică record în 2023

Dar cei doi au decis de curând să renunțe la toate bunurile materiale pentru a deveni călugări asceți jainisti, inspirați fiind de cei doi copii ai lor – un fiu de 16 ani și o fiică de 19 ani – care au urmat aceeași cale în 2022, potrivit NDTV. Astfel, pe data de 22 aprilie, soții din Gujarat vor renunța oficial la toate posesiunile lor, vor rupe legăturile cu familiile lor și, desculți, vor porni în călătorie prin India, urmând să supraviețuiască doar cu pomană.

Soții Bhandari și-au depus deja jurămintele de renunțare la posesiuni și de devotament față de jainism. Au început să-și împartă averea încă din luna februarie, când au participat la o procesiune în timpul căreia au dăruit orice, de la bani la telefoane mobile și chiar aparate de aer condiționat.

Numărul cetățenilor străini s-a dublat în Sibiu. Cei mai mulți sunt muncitori din Nepal, Sri Lanka și India

Doi soţi din India au renunțat la toată averea

După ce vor adopta oficial stilul de viață ascetic, Bhavesh și soția lui vor avea voie să dețină doar două halate albe, un bol pentru pomană și un „rajoharan” – mătură albă folosită de călugării jainisti pentru a curăța insectele dintr-o zonă înainte de a se așeza, un simbol emblematic al stilului de viață non-violent al jainismului.

Deși decizia celor doi soți poate să pară șocantă pentru majoritatea oamenilor, în India nu este un fapt ieșit din comun și mai mulți oameni – unii foarte bogați – au renunțat la toate posesiunile lor pentru a se călugări.

În 2017, un cuplu din Madhya Pradesh a donat în jur de 10 milioane de dolari – moștenirea fiicei lor – pentru ca aceasta să se călugărească. Neobișnuit în acest caz este că fiica lor avea atunci doar 3 ani și, deci, decizia de a urma această cale nu i-a aparținut.

Anul trecut, un comerciant de diamante multimilionar și soția lui au devenit asceți jainisti, la cinci ani după ce fiul lor adoptiv a făcut același lucru.

Se anunţă criză în toate bucătăriile lumii. India interzice exportul de ceapă  

India, creştere cu 8% a PIB în primul treimestru din 2024

Produsul intern brut (PIB) al Indiei ea crescut cu 8% sau chiar mai mult în trimestrul care s-a încheiat pe 31 martie, potrivit ministrului de Finanţe Nirmala Sitharaman, transmite Reuters.

Este aşteptat că economia indiană va prezenta aceeaşi rată de expansiune de la an la an pentru anul financiar 2023/24, a adăugat Sitharaman, invocând impactul îmbunătăţirii gestionării inflaţiei şi al stabilităţii macroeconomice.

„Sperăm că trimestrul patru va avea o creştere de 8% sau  depeste 8%, rezultând ca 2023/24 să aibă o creştere medie a PIB de 8% sau peste 8%”, a spus Sitharaman în timpul unui eveniment din centrul financiar al ţării, Mumbai.

Datele privind PIB-ul Indiei pentru trimestrul ianuarie-martie urmează să fie publicate pe 31 mai. A treia mare economie a Asiei a crescut cu 8,4% în trimestrul octombrie-decembrie, de la an la an, depăşind creşterea de 7,6% înregistrată în trimestrul precedent.

Se estimează că economia Indiei va creşte cu 7,6% în anul fiscal curent, până la 31 martie, potrivit ultimelor estimări guvernamentale.