- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

India, la un pas să devină a treia mare economie a lumii. Creştere economică record în 2023

01 Mar, 22:24 • Cornel Ghimeșan
India a înregistrat o creștere economică de 8,4% în ultimul trimestru din 2023, consolidându-și poziția ca fiind economia cu cea mai rapidă creștere din lume. Premierul Narendra Modi a subliniat acest succes, afirmând că reflectă puterea și potențialul economiei indiene. Previziunile indică că India ar putea deveni a treia mare economie a lumii în următorii ani, depășind Japonia și Germania.
India, la un pas să devină a treia mare economie a lumii. Creştere economică record în 2023

India, la un pas să devină a treia mare economie a lumii. Creșterea economică a fost susținută în principal de dezvoltarea sectorului de producție, care a înregistrat o creștere de 11,6%. De asemenea, consumul, care reprezintă o parte semnificativă din PIB-ul Indiei, a crescut cu 3,5%, transmite BBC.

India, la un pas să devină a treia mare economie a lumii

Guvernul indian a luat măsuri pentru a combate inflația și a promovat investițiile în infrastructură și producția de tehnologie, cum ar fi electronicele și telefoanele mobile, pentru a spori competitivitatea pe piața globală. Recent, guvernul a aprobat construcția a trei fabrici de semiconductori în valoare de 15 miliarde de dolari.

Citeşte şi: UE stabilește noi reguli pentru Airbnb și Booking. Ce obligații au din 2024 platformele de închiriere a cazărilor

Cu toate acestea, sectorul agricol continuă să întâmpine dificultăți din cauza ploilor slabe, iar acest aspect rămâne unul dintre provocările economiei indiene.

Fondul Monetar Internațional estimează că economia Indiei va crește cu 6,5% în 2024, comparativ cu o creștere estimată de 4,6% pentru China, a doua mare economie a lumii.

Citeşte şi: Creştere spectaculoasă a acţiunilor Tesla după ce Apple a anunţat că renunţă la maşinile electrice. Cum a reacţionat Elon Musk

Statele Unite ale Americii rămân cea mai mare economie a lumii, cu o creștere economică înregistrată de 3,1% în ultimul trimestru din 2023, iar PIB-ul SUA depășește 27.000 de miliarde de dolari.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult