- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Două camere radar au fost distruse în Italia, una dintre ele fiind aruncată în aer. Într-o lună, au amendat 24.000 de șoferi

11 Aug, 21:48 • stefan.vlad
Două camere radar au fost distruse în Italia, în zona orașului Cadoneghe din provincia Padova. Prima a fost distrusă miercuri noapte, printr-o explozie cauzată de un amestec care conținea și praf de pușcă. O persoană necunoscută a plasat amestecul la baza stâlpului pe care era montată camera. Locuitorii, speriați de zgomotul produs de explozie, au chemat poliția și pompierii.
Două camere radar au fost distruse în Italia, una dintre ele fiind aruncată în aer. Într-o lună, au amendat 24.000 de șoferi

Două camere radar au fost distruse în Italia. Instalate în luna iunie, au dus la emiterea a 24.000 de amenzi rutiere în interval de o lună, în valoare de peste 1 milion de euro. Alte câteva sute de amenzi au fost contestate.

Citește și: O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două: „Incredibill, dar adevărat”. Cafeneaua din Italia a devenit virală

Două camere radar au fost distruse în Italia

Municipalitatea a luat decizia de a monta camerele radar în zonă după ce mai multe familii au lansat o petiție în mai 2022. Limita de viteză în zonă este de 50 km/oră, însă șoferii rareori au sub 60 km/oră. A doua cameră radar din zonă a fost și ea victima unui act de sabotaj la scurt timp după prima, în dimineața zilei de joi. La prima vedere, camera a fost lovită de la distanță, cel mai probabil de un proiectil lansat dintr-o armă sau o praștie.

Primarul din Cadoneghe, Marco Schiesaro, a declarat că ambele camere vor fi reinstalate, iar până atunci poliția va patrula mai des în zonă, în special în intervalul orelor de vârf.

Pe rețelele sociale, vestea distrugerii camerelor radar a fost primită cu entuziasm, mulți oameni referindu-se la autorul faptelor drept „un erou”. „Nu văd nimic eroic în aceste fapte și aceiași oameni care îl aplaudă astăzi pe autor ar putea fi mâine victimele unui ‘erou’ similar„, a reacționat primarul Schiesaro.

Se măresc pensiile în Italia

După șapte luni de așteptare, pensionarii din Italia vor primi măririle stabilite de guvern prin legea bugetului votată încă de la începutul anului. Cei de peste 75 de ani vor primi o mărire de 6.4%, iar ceilalți doar 1.5%.

Palazzo Chigi ia deja în considerare posibilitatea de a declanșa o creștere suplimentară care ar duce, începând din 2024, pensiile minime pentru cei peste 75 de ani de la 600 la 700 de euro lunar.

Prin măsura elaborată la sfârșitul anului trecut, guvernul Meloni a stabilit o rată de ajustare a pensiilor minime cu 6,4% în 2023 pentru cei peste 75 de ani și de 1,5% pentru ceilalți pensionari. Prin urmare, în 2023, pensiile minime pentru cei care depășesc vârsta de referință de 75 de ani cresc de la 563,74 la 599,82 de euro și pentru ceilalți la 572,20 de euro.

Toate aceste ajustări, finanțate printr-un efort financiar de aproximativ 400 de milioane de euro, sunt prevăzute în lege începând cu 1 ianuarie. Asta înseamnă că în iulie pensionarii vor primi, pe lângă pensia majorată și șase luni de restanțe, adică sumele restante datorate din ianuarie până în iunie. Dar pentru 2024, guvernul ia în considerare, așa cum am menționat, o altă mărire.