- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Drulă, atac fără precedent, după ce România nu a fost primită în Schengen! „Șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim”

08 Dec, 19:31 • Bumbeneci Diana
Cătălin Drulă consideră că poziția guvernului austriac este un act de discriminare. Declarațiile politicianului vin în contextul în care România și Bulgaria nu au primit avizul de aderare la Schengen.
Drulă, atac fără precedent, după ce România nu a fost primită în Schengen! „Șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim”

Președintele USR, Cătălin Drulă atacă decizia că Consiliului JAI cu privire la respingerea aderării României la Schengen. Politicianul consideră că hotărârea luată astăzi este „profund nedreaptă”, deoarece românii merită să intre în Schengen, conform Agerpres.

Drulă, mesaj după ce România nu a primit vot favorabil

„Românii merită să intre în Schengen. Și-au câștigat acest drept cu multă muncă și seriozitate. Poziția guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. Inexplicabilă e și poziția PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis și PNL. Ieri, șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu țin de România”, a precizat liderul USR.

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Conform politicianului, ziua de azi trebuie să fie și un „moment de reflecție pentru vechea clasă politică”, asupra modului în care țara noastră este văzută și tratată în afara granițelor. Mai mult, acesta solicită demisia ministrului de Interne, Lucian Bode.

Citește și: Premierul Ciucă, reacție dură după ce România nu a primit acordul de aderare la Schengen!

„Pentru nedreptatea suferită azi de români, există și responsabilități naționale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susținerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-și dea demisia pentru acest eșec. În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, șeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de președinte”, a susținut liderul USR.

Totul a început în momentul în care Consiliul Justiție și Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condițiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de țări membre UE, Austria și Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menționând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuțiile continuă pe tema aderării României și Bulgariei.

Citește și: Gabriela Firea tranșează decizia prin care România nu intră în Schengen! „O mare nedreptate la adresa țării noastre”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult