- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Gabriela Firea tranșează decizia prin care România nu intră în Schengen! „O mare nedreptate la adresa țării noastre”

08 Dec, 16:23 • Bumbeneci Diana
Gabriela Firea nu este de acord cu respingerea de aderare a României la Schengen! Social-democratul a tranșat decizia luată astăzi de consiliul JAI.
Gabriela Firea tranșează decizia prin care România nu intră în Schengen! „O mare nedreptate la adresa țării noastre”

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea, ministru al Familiei, a comentat în cursul zilei de azi blocarea aderării României la spațiul Schengen prin votul contra al Austriei acordat în ședința Consiliului JAI. Firea consideră că România a trecut astăzi printr-o mare nedreptate și că deciziile ar fi trebuit să fie cu totul altele, conform știripesurse.

Gabriela Firea critică decizia consiliului JAI

Decizia luată în urmă cu puțin timp la Bruxelles este profund incorectă și o mare nedreptate la adresa țării noastre. România merită să intre în spațiul Schengen, îndeplinește toate condițiile și așteaptă de prea multă vreme ca toți partenerii europeni să accepte această realitate”, a transmis Gabriela Firea.

Aceasta susține că nu este de acord cu tot ceea ce se întâmplă și, cu siguranță, majoritatea românilor nu vor înțelege decizia luată de JAI.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

„Este de neînțeles pentru multă lume de ce Austria blochează intrarea noastră în Schengen. În marea familie europeană avem cu toții aceleași drepturi, iar libera circulație este cea mai importantă. Austria nu a fost convinsă să renunțe la solicitările considerate nejustificate nici parteneri importanți ai României, precum Germania sau Franța, care ne-au sprijinit la întâlnirea Consiliului JAI de astăzi.

Susțin în continuare că toți cetățenii statelor membre UE au aceleași drepturi, nu sunt unii mai presus de ceilalți. Este dezamăgitoare poziția Austriei față de cetățenii români!”, a scris Firea pe Facebook.

În România, dar și în spațiul european, majoritatea autorităților consideră că este vorba despre o mare nedreptate la adresa țării noastre. Comisarul european pentru afaceri europene, Ylva Johansson, a anunţat joi, la Bruxelles, că România şi Bulgaria nu au fost admise încă în Spaţiul Schengen. Țara noastră va mai avea de așteptat, cel puțin până în primăvară, până când vor fi reluate discuțiile.

Îmtrebată de jurnaliştii români dacă problema aderării României şi Bulgariei la Schengen ar putea ajunge în cele din urmă pe agenda Consiliului European de săptămâna viitoare, ea a declarat că ar fi surprinsă dacă s-ar întâmpla acest lucru, dar a precizat că susţine orice demers pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Ai mai putea citi: Parlamentul Olandei a luat o decizie finală cu privire la aderarea României la Schengen

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult