- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

După Turcia, Italia este amenințată de cutremure! 20 de cutremure au lovit orașul italian Siena

09 Feb, 15:39 • Bumbeneci Diana
Nu mai puțin de 20 de cutremure au avut loc în Siena, în Italia. Muzeele și școlile au fost închise în regim de urgență.
După Turcia, Italia este amenințată de cutremure! 20 de cutremure au lovit orașul italian Siena

Siena, pe harta cutremurelor. În orașul din Italia au fost nu mai puțin de 20 de cutremure într-o singură noapte, informează AFP, anunță Agerpres.

Autorităţile din oraşul italian Siena, care s-a confruntat noaptea trecută cu o serie de seisme de slabă intensitate, au decis ca măsură de precauţie să închidă joi şcolile, universităţile şi muzeele. Este mare agitație în renumita locație turistică din  Toscana.

20 de cutremure în Siena

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), aproximativ 20 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 2,8 s-au produs în noaptea de miercuri spre joi, după un seism mai puternic, ce a avut magnitudinea 3,5 şi care a fost înregistrat miercuri, puţin după ora locală 22:00.

Clădirile comunale fac obiectul unor verificări, dar în acest stadiu niciun pericol nu a fost detectat”, a anunţat joi Primăria din Siena într-un comunicat, în care a precizat că autorităţile locale intenţionează „să închidă, după şcoli, şi bazele sportive, sălile de fitness şi toate birourile comunale”.

Ai mai putea citi: Bilanț teribil al cutremurului din Turcia: peste 500 de oameni au murit și alte mii de persoane au fost rănite

Siena, Italia
Siena, Italia

Siena este o localitate aflată în sudul regiunii Toscana și este un punct de interes internațional. Siena este renumită pentru patrimoniul său artistic şi pentru „Palio”, renumita cursă de cai la care participă cartierele oraşului de două ori pe an, pe 2 iulie şi pe 16 august. Centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO, conform sursei citate.

La fel ca alte țări din spațiul, Italia, aflată la convergenţa dintre placa eurasiatică şi placa africană, care o împinge spre Balcani în partea sa nordică, este expusă la riscul de seisme în mare parte a teritoriului său. Anual, pe teritoriul Italiei au loc nenumărate cutremure cu magnitudine destul de mare.

Amintim că în anul 2009, o mișcare telurică a pămțântului a provocat peste 300 de decese în oraşul L’Aquila şi în regiunea sa înconjurătoare, în centrul ţării. Bilanţul a fost unul asemănător şi după un cutremur care s-a produs în 2016 în Amatrice, o localitate situată tot în centrul Italiei.

Ai mai putea citi: Turcia este lovită de al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult