- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Elon Musk nu este singurul care încearcă să-și construiască un oraș! Lista miliardarilor din lume care vor să dețină o societate proprie

03 Apr, 20:21 • Lupu Alexandra
A fost descoperită competiția lui Elon Musk! Mai mulți miliardari din întreaga lume încearcă să-și construiască propriul oraș.
Elon Musk nu este singurul care încearcă să-și construiască un oraș! Lista miliardarilor din lume care vor să dețină o societate proprie

Miliardarii din întreaga lume se întrec atunci când vine vorba despre construirea unui oraș propriu! Așadar, conform informațiilor relatate de alephnews.ro, competiția pe care o are Elon Musk este una serioasă.

Lista miliardarilor care vor să-și construiască un oraș propriu

Elon Musk are în plan să construiască propriul oraș pentru angajații de la The Boring Company și SpaceX. Așa cum arată ultimele informații, miliardarul și asociații și-au propus ca societatea să fie în afara orașului Austin, Texas, motiv pentru care au achiziționat mii de hectare de teren în Bastrop. Semnele pentru orașul intitulat „Snailbrook” au început să apară în zona menționată.

Musk susține că societatea va fi „un fel de utopie texană de-a lungul râului Colorado”. Orașul va fi dotat cu piscină, zonă de sport în aer liber, și de asemenea, angajații din companiile miliardarului vor plăti o chirie semnificativ mai mică. Peter Thiel a confirmat public că are intenția de a realiza propria comunitate utopică. În această listă se înscriu și antreprenorii puternici, precum Dan Gilbert sau Kevin Plank, care au încercat să îmbunătățească orașele existente.

Citește și: IQAir: Topul orașelor care au fost desemnate cele mai poluate din întreaga lume

Marc Lore, fostul director executiv al Walmart, este și el un alt miliardar care și-a exprimat dorința de a construi o utopie futuristă numită „Telosa”.  Orașul va fi construit în deșert și va oferi acces egal la asistență medicală, educație și transport. Cetățenii vor fi selectați printr-un proces de aplicare, dar mai mult decât atât, societatea va funcționa prin energie regenerabilă. Se estimează că proiectul în cauză va atinge valoarea de 400 miliarde de dolari. Cu toate acestea, nu este clar dacă ideile au fost deja demarate sau dacă au rămas la nivelul unui scenariu posibil.

Miliardarii vor să-și construiască propriul oraș
Miliardarii vor să-și construiască propriul oraș

Mohammed bin Salman construiește un oraș numit „The Line” în Arabia Saudită. Prințul moștenitor le-a ordonat oficialilor să ia în considerare conceperea acestei societăți, care va fi așezată chiar la scara piramidelor din Egipt.

Nici Bill Gates nu este departe de această listă! Reprezentantul a investit 80 milioane de dolari în cadrul unui proiect care avea la bază proiectarea unui oraș inteligent în afara orașului Phoenix, Arizona. Terenul a fost achiziționat încă din 2017, iar societatea urma să se numească „Belmont”. Până la ora actuală nu este clar ce s-a întâmplat cu aceste planuri, însă orașul trebuia să fie dotat cu spații industriale, școli publice, birouri și spații deschise.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Elon Musk a făcut anunțul! Piața imobiliară este în pericol, iar cât mai multe persoane îndatorate vor avea de suferit