- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Erorile Tesla provoacă victime! 2 persoane și-au aflat sfârșitul tragic și alte 3 au fost grav rănite după ce mașina a scăpat de sub control

14 Nov, 16:57 • Cornel Ghimeșan
Un accident violent a avut loc după ce o mașină Tesla ar fi scăpat de sub control. Șoferul susține că nu ar fi putut să frâneze. Accidentul s-a soldat cu 2 două persoane care și-au pierdut viața și alte 3 grav rănite.
Erorile Tesla provoacă victime! 2 persoane și-au aflat sfârșitul tragic și alte 3 au fost grav rănite după ce mașina a scăpat de sub control

Un accident extrem de grav s-a produs în Raoping, Chaozhou, provincia Guangdong din China de Sud. Două persoane și-au găsit sfărșitul în timp ce alte trei au fost grav rănite, după ce o mașină Tesla ar fi scăpat de sub control. Bărbatul care se afla la volan susține că mașina nu ar mai fi putut fi controlată.

Şoferul care conducea o Tesla, pe nume Zhan, a pierdut brusc controlul mașinii și a gonit cu viteză foarte mare mare timp de doi kilometri, lovind două motociclete și două biciclete, fapt care s-a soldat cu doi morți și trei răniți, relatează Global Times.

Alte articole: După opt ani, revin trenurile Intercity în România. Cât vor costa biletele și în ce zone vor circula

Autoritățile chineze încă investighează circumstanțele în care s-a produs accidentul, iar rezultatele identificării mașinii nu au fost făcute publice. Familia lui șoferului a raportat situația lui la Tesla. Poliția rutieră a exclus posibilitatea ca bărbatul să  fi condus sub influența drogurilor și alcoolului și a menționat că vehiculul va fi supus unor teste.

În timpul deplasării, mașina a început brusc să accelereze de una singură, iar frânele nu au mai funcționat, lovind mai multe vehicule. În urma accidentului, șoferul unei motociclete și un elev de liceu care mergea cu bicicleta au fost spulberaţi, murind în urma rănilor grave.

Eroarile Tesla provoacă victime! 2 persoane și-au aflat sfârșitul tragic și alte 3 au fost grav rănite după ce mașina a scăpat de sub control
Eroarile Tesla provoacă victime! 2 persoane și-au aflat sfârșitul tragic și alte 3 au fost grav rănite după ce mașina a scăpat de sub control

Tesla a răspuns duminică, spunând că videoclipul accidentului se potrivește cu datele descrise. Compania a spus că videoclipul accidentului a arătat că luminile de frână ale mașinii nu s-au aprins pe măsură ce vehiculul a accelerat, potrivindu-se cu ceea ce s-a spus în raport și că va fi oferit tot ajutorul necesar în cadrul anchetei.

Acesta nu este prima dată când o mașină Tesla este implicată într-o situație de acest fel

Jiangsu Broadcasting Corporation a raportat pe 7 noiembrie pe Weibo că un proprietar de Tesla pe nume Jing din Nanjing, provincia Jiangsu din China de Est a pierdut brusc controlul mașinii sale în timp ce coducea, pe 2 noiembrie. Acesta a reușit să oprească forțat mașina, lovindu-se ușor de parapeți.

Centrul Tesla din Nanjing a spus că viteza maximă a atins 150 de kilometri pe oră, iar întrerupătorul electric a fost acționat fără frâne, în timp ce Jing a subliniat că a călcat pe frâne și a sperat ca mașina să reacționeze.

Citește și: Sumă record plătită de o femeie pentru 2 ore de parcare în Cluj. Șoferița a avut un șoc când a văzut

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult