- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Escrocheria „Acoperișul”, exportată și în Germania. Cum au încercat trei români să obțină câteva mii de euro de la un bătrân

11 Feb, 22:46 • Adrian Popovici
Un bărbat în vârstă din Germania a avut o experiență neplăcută cu trei români, aceștia încercând să-l facă victima escrocheriei pe care ei o plănuiau. Astfel, el a dorit să le plătească 150 de euro pentru a repara acoperișul, dar aceștia au cerut o sumă exorbitantă pentru servicii. Revoltat de aceste pretenții, pensionarul a apelat la poliție.
Escrocheria „Acoperișul, exportată și în Germania. Cum au încercat trei români să obțină câteva mii de euro de la un bătrân

Un bărbat în vârstă din Germania a avut o experiență neplăcută cu trei români, aceștia încercând să-l facă victima escrocheriei pe care ei o plănuiau. Astfel, el a dorit să le plătească 150 de euro pentru a repara acoperișul, dar aceștia au cerut o sumă exorbitantă pentru servicii. Revoltat de aceste pretenții, pensionarul a apelat la poliție, transmite Cancan. Incidentul ar fi avut loc săptămâna trecută în Niederneuching, Bavaria.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani din Germania a fost la un pas să cadă victimă escrocheriei „Acoperișul”. Trei români i-au abordat, afirmând că acoperișul casei sale are nevoie de reparații urgente. Fără a primi permisiune, escrocii s-au urcat pe casă și l-au rugat pe pensionar să înceapă imediat reparațiile. Cu toate insistențele, germanul a refuzat categoric să demareze lucrările.

Te-ar putea interesa și: O nouă metodă de înşelăciune face victime printre români. Detaliul la care trebuie să fii foarte atent, ca să nu cazi în capcani escrocilor

Cum au încercat cei 3 români să-l escrocheze pe bătrânul din Germania?

Escrocii români s-au aventurat fără permisiune pe acoperișul casei și au promis inițial că îl vor repara pentru 150 de euro. Acești indivizi cu vârste cuprinse între 29 și 38 de ani au insistat să înceapă lucrările. Mai târziu, pensionarul din Germania a descoperit că suma de 150 de euro era per metru pătrat. Prin urmare, prețul final ar fi fost de 3.600 de euro, fără nicio justificare rezonabilă. Confruntat cu această înșelătorie, bătrânul în vârstă de 69 de ani a fost nevoit să cheme poliția pentru a se elibera de prezența neprimită a românilor.

În urma investigațiilor desfășurate de autorități, s-a descoperit că toți cei trei români au avut antecedente penale pentru fraudă. În plus, doi dintre ei erau sub urmărire de către procuratura din Germania.

Trei români au încercat escrocheria „Acoperișul” în Germania. Sursă foto: Freepik
Trei români au încercat escrocheria „Acoperișul” în Germania. Sursă foto: Freepik

Escrocheria cunoscută sub numele de „Acoperișul” a afectat sute de persoane în România și acum pare a fi folosită și în Germania. Cetățenii români au căzut în capcana acestei înșelătorii, atrași inițial de o ofertă aparent avantajoasă pentru repararea acoperișului. Cu toate că propunerea părea tentantă, escrocii dezvăluiau adevărata lor intenție după începerea lucrărilor. Odată cu livrarea materialelor de construcții, indivizii solicitau plăți semnificativ mai mari decât cele inițial convenite. Astfel, mulți români se aflau în situația de a accepta, căzând pradă escrocilor.

Da, din păcate, pare că escrocii își aleg adesea victimele fie online, pe platforme specializate, fie la fața locului. Această înșelătorie este una dintre cele care afectează anual un număr semnificativ de oameni în România. În prezent, se pare că aceasta a traversat granița și a ajuns în Germania.

Citește și: Avertisment îngrijorător al experților. Escrocii vor folosi inteligența artificială generativă pentru a lansa atacuri mult mai periculoase