- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Este dramă mare la Google! Peste 12.000 de persoane își vor pierde locul de muncă. Compania va concedia aproximativ 6,4%

20 Jan, 19:05 • Cornel Ghimeșan
Încă un gigant din industria tech anunță concedieri masive. Peste 6,4% dintre angajații Google își vor pierde locul de muncă. Compania dă vina pe realitatea economică.
Este dramă mare la Google! Peste 12.000 de persoane își vor pierde locul de muncă. Compania va concedia aproximativ 6,4%

Mult cunoscutul Google, compania americană Alphabet a declarat vineri că urmează să își reducă masiv personalul. Aproximativ 12.000 de angajaţi, respectiv cu 6,4%, își vor pierde locul de muncă. După câtiva ani de creştere „spectaculoasă”, compania a explicat „s-a lovit de o realitate economică diferită”, precum cea actuală, relatează agenţia EFE, citat de Agerpres.

Citește și: Românii sunt îngropați de sărăcie, iar ratele la bănci cresc în fiecare zi. Expert BNR: „Singuri s-au împrumutat, singuri să se descurce”

Angajații din SUA au primit deja un email individual. Au primit acest mail doar angajaţi afectaţi de această reducere a numărului de salariaţi, după cum a anunţat Sundar Pichai, CEO al Google şi Alphabet, într-un comunicat. În alte ţări, procesul de comunicare către salariaţi va întârzia, dat fiind că trebuie făcută adaptarea la legile şi practicile locale.

Valul de concedieri ajunge și la Google

O revizuire riguroasă în toate domeniile și funcțiile de produse a generat acest val de concedieri, principalul scop fiind de reajustare a costurilor companiei și de a dirija talentele şi capitalul către priorităţile mai importante. Google va recompensa angajaţii concediaţi la nivel mondial în funcție de practicile locale din fiecare ţară.

Concedieri masive la Google
Concedieri masive la Google

Pe de altă parte, compania de tehnologie a anunţat că se pregăteşte pentru lansarea „de experienţe noi” pentru utilizatori, dezvoltatori şi firme şi a menţionat inteligenţa artificială drept o mare oportunitate pentru produsele sale. Google avea, la finele lunii septembrie 2022, 186.779 angajaţi, faţă de 150.028 de angajaţi în perioada similară din 2021.

Anunțul Google vine în contextul în care, tot în această săptămână, Microsoft a anunţat că va renunţa la 10.000 de angajaţi, puţin sub 5% din forţa sa de muncă. De asemenea, Amazon a început săptămâna aceasta comunicarea celor 18.000 de disponibilizări prevăzute. Toate acestea vin după un an 2022 în care au fost concediaţi peste 150.000 de angajaţi la nivel mondial, din domeniul tehnologic, de la companii precum Twitter sau Meta (Facebook).

Alte articole: Sprijinul din Programul Tomata ajunge mai devreme la fermieri în anul 2023. Daea: „În trecut normele juridice s-au dat de Ziua Păcălelilor, roșia era deja înflorită sau deja în galantar”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult