- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ford Motor a redus cu până la 10.000 de dolari prețul modelului electric F-150 Lightning, după o serie de scumpiri

18 Jul, 12:11 • Bocioacă Bianca
Ford Motor a reduț prețurile pentru vehiculele sale pickup electrice F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari, după ce compania a reușit să crească producția.
Ford Motor a redus cu până la 10.000 de dolari prețul modelului electric F-150 Lightning, după o serie de scumpiri

Luni, Ford Motors a redus prețurile pentru modelul electric F-150 Lightning cu până la 10.000 de dolari. Reprezentanții companiei au transmis că eforturile de creștere a producției și de reducere a costurilor pentru mineralele care intră în componența bateriilor sale au dat roade, potrivit Reuters.

Compania a anunțat că prețurile pentru unele dintre cele mai puțin scumpe versiuni ale Lightning ar urma să scadă cu aproape 10.00 de dolar. Prețurile pentru toate variantele, inclusiv pentru modelul de top Platinum, vor scădea cu cel puțin 6.000 de dolari față de nivelurile stabilite în luna martie a acestui an.

Citește și: Guvernul SUA acordă un ajutor de aproape 10 miliarde de dolari unei companii mixte a Ford Motor şi SK ON din Coreea de Sud pentru construirea a trei fabrici de baterii

Ford Motor face reduceri importante după valul de scumpiri

De la debutul modelului Lightinig din 2021, Ford Motor a crescut de mai multe ori prețurile, motivul fiind problemele cu aprovizionarea și prețurile mai mari pentru mineralele utilizate în bateriile camionetelor electrice.

Compania a lucrat pentru a crește producția de camionete în ultimele luni, cu upgrade-uri din fabrică care să tripleze producția, urmând să fie puse în aplicare până în toamnă.

Fabrica care produce modelul Lighting, din Dearborn, Michigan, va fi închisă temporar timp de câteva săptămâni, pentru ca upgrade-urile de producție să poată fi puse în aplicare.

Creșterea producției la acest model, dar și a altor vehicule electrice Ford, a fost o prioritate cheie pentru CEO-ul Jim Farley, anul acesta.

Ford Motor a vândut numai 4.466 de Lightning în al doilea trimestru, după ce un incendiu la o camionetă abia terminată, produs în luna februarie, care a determinat la suspendarea producției timp de cinci săptămâni.

Citește și: Ford Motor recheamă 125.000 de SUV-uri şi camionete, din cauza riscului de incendiu la motoare

La momentul debutului, în 2021, versiunea cu cel mai mic preț a Lightning era de circa 40.000 de dolari.

Prețul a fost majorat de mai multe ori, ajungând în luna martie la 60.000 de dolari. Reducerile anunțate luni aduc prețurile de bază la aproximativ 50.000 de dolari.

Platinum, cea mai scumpă versiune a Lightning, cu o autonomie extinsă, va avea acum un preț de pornire de circa 92.000 de dolaru, în scădere de la puțin peste 98.000 de dolari.