- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford Motor recheamă 125.000 de SUV-uri şi camionete, din cauza riscului de incendiu la motoare

07 Jun, 10:36 • Dobran Viorel
Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick în Statele Unite, în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global privind incendiu sau fum.
Ford Motor recheamă 125.000 de SUV-uri şi camionete, din cauza riscului de incendiu la motoare

Ford Motor a declarat marţi că extinde şi emite o nouă rechemare pentru 125.000 de vehicule sport utilitare şi camionete, deoarece defecţiunile la motoare pot provoca incendii, transmite Reuters.Rechemarea acoperă diverse SUV-uri Escape şi Lincoln Corsair şi camionete compacte Maverick din anii 2020-2023, cu motoare hibride de 2,5 litri sau hibride plug-in, conform unui document depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick

Compania a spus că problemele izolate de fabricaţie a motoarelor pot cauza defectarea prematură a acestora şi, în acest caz, uleiul de motor sau vaporii de combustibil pot fi eliberaţi, crescând riscul de incendiu şi rănire.

Ford a rechemat iniţial 100.000 de vehicule Escape, Corsair şi Maverick în Statele Unite, în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global privind incendiu sau fum.

Ford a declarat marţi că are rapoarte despre cel puţin trei vehicule care au suferit incendii după ce au fost efectuate remedieri în cadrul rechemării din 2022.

Ford anticipează scăderea prețurilor automobilelor cu 5%, ceea ce va pune presiune pe Tesla, lider pe piața mașinilor electrice

Ford şi NHTSA i-au sfătuit pe proprietari să parcheze şi să oprească motorul dacă aud zgomote neaşteptate ale motorului, observă o reducere a puterii vehiculului sau văd fum.

Producătorul auto a spus că noua remediere în cadrul retragerii este în curs de dezvoltare.

Al doilea mare constructor de automobile din SUA a anunţat săptămâna trecută că recheamă 142.000 de SUV-uri Lincoln MKC din Statele Unite din cauza riscurilor de incendiu şi a sfătuit proprietarii să parcheze afară şi departe de structuri până când reparaţia din cadrul rechemării va fi finalizată.

Ford a declarat săptămâna trecută că dealerii vor adăuga o siguranţă în linie circuitului de alimentare al senzorului de monitorizare a bateriei.

CEO-ul Ford Motor: Superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni un standard pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA

CEO-ul Ford, Jim Farley, a declarat vineri că superîncărcătoarele Tesla ar putea deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice în SUA, la o zi după ce compania din Michigan a încheiat un acord care le permite proprietarilor Ford să aibă acces la staţiile de încărcare rivale din America de Nord, transmite Reuters.

”Cred că există o şansă să ştiţi”, a spus Farley vineri, ca răspuns la o întrebare la CNBC despre dacă superîncărcătoareleTesla vor deveni standardul pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Acţiunile Ford au crescut vineri cu 7,8%, la 12,27 dolari pe unitate, în timp ce acţiunile Tesla au crescut cu 3,7% la 191,30 dolari pe unitate.


Farley a declarat pentru CNBC că General Motors şi alţi producători de automobile vor avea ”o alegere mare de făcut”, în alegerea între încărcătoarele pentru vehicule electrice de la Tesla şi Sistemul de încărcare combinat (CCS).

CCS este unul dintre cele câteva standarde concurente pentru încărcarea rapidă a vehiculelor.

Ford Otosan face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile la fabrica din Craiova

”Standardul CCS joacă un rol crucial în stabilirea unei reţele extinse de staţii de încărcare rapidă în America de Nord”, a spus General Motors.
Din 2012, Tesla a dezvoltat şi implementat propriul încărcător de mare viteză pentru vehicule, numit Supercharger, care poate oferi o autonomie de până la 322 mile (518 km) în doar 15 minute.

Farley a declarat vineri, pentru CNBC, că Ford avea aproximativ 10.000 de încărcătoare rapide, iar acordul cu Tesla ”va dubla acest lucru”.

Proprietarii de vehicule electrice Ford vor respecta propriul software al companiei în timp ce folosesc un Supercharger în loc să folosească software-ul Tesla, care ar fi fost ”un deal breaker” pentru Ford, a declarat Farley pentru CNBC.