- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Franța va oferi 100 de euro pentru 10 milioane de oameni în 2023. Ce condiții de eligibilitate trebuie să îndeplinească beneficiarii

08 Dec, 12:24 • Bocioacă Bianca
Franța va oferi un ajutor de 100 de euro cetățenilor care se deplasează la locul de muncă cu mașina personală și au venituri mici.
Franța va oferi 100 de euro pentru 10 milioane de oameni în 2023. Ce condiții de eligibilitate trebuie să îndeplinească beneficiarii

Oameniicareîșifolosescmașina pentru a merge

 la muncă și obțin venituri mici vor primi 100 de euro sub formă de combustibil în 2023, într-un moment în care Franța are 10 milioane de locuitori care ar avea nevoie de un astfel ajutor, a anunțat miercuri prim-ministrul Elisabeth Borne, relatează euractiv.fr.

„Vom continua să protejăm puterea de cumpărare a francezilor, însă concentrându-ne mai mult asupra celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Borne într-un interviu pentru postul de radio RTL, unde a prezentat această nouă măsură.

Citește și: Franţa, plasată în stare de „alertă ridicată” din cauza focarelor de gripă aviară. Cofetarii schimbă reţetele din cauza crizei de ouă

Pentru a beneficia de acest ajutor, o persoană trebuie să declare pe site-ul fiscului că își folosește mașina pentru a se deplasa spre locul de muncă. Pensionarii, șomerii și cei care folosesc transportul public nu vor primi ajutorul.

Șeful guvernului din Franța estimează că de cei 100 de euro vor beneficia aproximativ 10 milioane de oameni, iar guvernul va aloca 1 miliard de euro în acest scop.

Potrivit calculelor, pentru o familie care circulă în medie 12.000 de kilometri pe an, acești 100 de euro echivalează cu o subvenție la combustibil de 10 cenți pe litru.

Citește și: Britanicii preferă Dacia. Vânzările au crescut cu 160% în acest an: „Ne aşteptăm ca redresarea să continue în 2023”