- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

George Simion: „România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii din Cernăuți sunt batjocoriți în continuare!”

26 Dec, 17:18 • Gorgorin iulia
România ar trebui să înceteze acordarea de asistență Ucrainei cât timp acolo "românii sunt batjocoriți", conform unui titlu apărut în publicația rusească Gazeta, citată de Rador.
George Simion: România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii din Cernăuți sunt batjocoriți în continuare!

George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a făcut un apel și cere ca România să nu mai acorde ajutor Ucrainei.

„România nu mai trebuie să ajute Ucraina dacă românii din Cernăuți sunt batjocoriți în continuare”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Ministerul român de Externe și-a exprimat regretul în legătură cu adoptarea noii legi privind minoritățile naționale din Ucraina, potrivit stiripesurse.ro

Reacția MAE, după ce Ucraina a adoptat noua Lege privind minoritățile naţionale

„De asemenea, este regretabil şi faptul că legea a fost adoptată fără consultarea corespunzătoare a reprezentanților comunității românești din Ucraina” , a spus Ministerul de Externe într-un comunicat.

Legea privind minoritățile naționale, necesară pentru aderarea la UE, a fost adoptată în Ucraina, în data de 13 decembrie.

De asemenea, pe 21 decembrie, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a acuzat Kievul de crearea unui sistem de discriminare împotriva minorităților naționale încă din 2015. El a criticat legea ucraineană privind minoritățile naționale și a adăugat că, în acest moment, Ungaria nu va ridica problema în legătură cu solidaritatea cu Ucraina.

Ministerul român de Externe și-a exprimat regretul în legătură cu adoptarea noii legi privind minoritățile naționale din Ucraina.