- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Germania primește tot mai mulți solicitanți de azil! Premieră pentru țara cu peste 1 milion de români

21 Dec, 12:58 • Bumbeneci Diana
Germania a luat o nouă decizie radicală! După mai bine de 7 ani, cea mai puternică forță economică din spațiul european deschide porțile unui număr record de solicitanți de azil.
Germania primește tot mai mulți solicitanți de azil! Premieră pentru țara cu peste 1 milion de români

Se schimbă lucrurile în Germania. Numărul solicitanţilor de azil care beneficiază de ajutor din partea statului german a crescut pentru prima dată de la criza migraţiei din 2015, arată noi cifre, informează dpa, citat de Agerpres.

Mai mulți solicitanți de azil în Germania

Conform datelor furnizate de autoritățile din landurile germane, aproximativ 399.000 de persoane primeau la sfârşitul lui 2021 asistenţă în baza Legii privind beneficiile pentru solicitanţii de azil, potrivit cifrelor publicate miercuri de Oficiul Federal pentru Statistică. Aceasta înseamnă o creştere cu 4,3% comparativ cu anul precedent sau echivalentul a 17.000 de persoane în plus.

Solicitanți de azil în Germania
Solicitanți de azil în Germania

Legea stabilește că persoanele care au depus cu succes o cerere pentru azil în Germania sau care au îndeplinit o altă cerinţă prevăzută prin lege pot primi ajutor din partea statului. În acest sens, beneficiarii primesc asistenţă care le acoperă nevoile de hrană, adăpost, încălzire, haine, îngrijire medicală, bunuri gospodăreşti şi alte lucruri necesare vieţii de zi cu zi.

Pe lângă aceste ajutoare de bază, poate fi acordată şi asistenţă specială, de exemplu în eventualitatea unei sarcini sau în caz de îmbolnăvire. Aceasta a fost situaţia pentru 171.050 de cetăţeni străini aflaţi n Germania în 2021.

Dintre oamenii sprijiniţi de statul german în 2021, 61% erau de sex masculin. Mai mult de o treime dintre beneficiari erau minori. Cei mai mulţi solicitanţi de azil sosiţi în Germania proveneau din Afganistan, Irak şi Siria.

Ai mai putea citi și: Vladimir Putin recunoaște: „Situația în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Herson și Zaporojie este extrem de dificilă”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult