- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin recunoaște: „Situația în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Herson și Zaporojie este extrem de dificilă”

20 Dec, 13:20 • Bumbeneci Diana
Vladimir Putin recunoaște că situația din zonele anexate în Ucraina nu este deloc una acceptabilă în această perioadă. Liderul rus a făcut noi declarații legate de conflictul cu Ucraina.
Vladimir Putin recunoaște: „Situația în republicile populare Donețk și Lugansk și în regiunile Herson și Zaporojie este extrem de dificilă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis astăzi că situaţia în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părţi componente ale Rusiei este „extrem de dificilă”. În acest sens, liderul rus le-a ordonat serviciilor de securitate să supravegheze frontierele şi să combată noile ameninţări, relatează marţi Reuters, citat de Agerpres.

Vladimir Putin recunoaște că situația din zonele anexate în Ucraina nu este deloc una bună

Comentariile lui Putin au fost făcute cu ocazia Zilei serviciilor de securitate, celebrată în Rusia, şi în contextul apelurilor Kievului care a solicitat mai multe arme după ce drone lansate de forţele ruse au atacat în ultimele săptămâni infrastructura esenţială din Ucraina.

Citește și: Prețurile serviciilor Digi de cablu TV, internet și telefonie se vor majora în 2023? Serghei Bulgac: „De garantat nu poate nimeni să garanteze nimic”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin se află într-o rară acceptare a faptului că invadarea Ucrainei nu decurge conform planului iniţial al Moscovei. Liderul a ordonat Serviciului federal de securitate (FSB) să garanteze ”siguranţa” oamenilor care trăiesc în regiunile anexate de Rusia.

„Situaţia în republicile populare Doneţk şi Lugansk şi în regiunile Herson şi Zaporojie este extrem de dificilă”, a afirmat Vladimir Putin.

Amintim că în luna septembrie, preşedintele rus a anunţat anexarea a 15% din teritoriul ucrainean. Cu toate acestea însă, liderul rus a mai avertizat că războiul ”poate fi un proces îndelungat”. Analiștii militari cred că anul 2023  ar putea fi un final pentru conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Rusia a lansat în 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva ucrainenilor, susținând că nu este război, ci „operațiune militară”. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina.

Citește și: Compania Națională de Aeroporturi București, profund afectată de criza personalului. În doar câteva zile, peste 200 de zboruri au fost amânate sau chiar anulate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult